PS5 DualSense-problem: Finns det avdrift? –

Vad är drifting?

Känner du till känslan av att spela med en gamepad och se din karaktär röra sig när du inte gör någonting? Tja, du kanske har lidit av att driva med din besättning. Detta är ett fel som kan uppstå i vissa produkter på grund av hård användning, och när det gäller spelkontroller upprepas det väldigt ofta på analoga stickor.

Antingen när man rör sig plötsligt eller med tiden kan vissa av kontrollerna representera fantomrörelser eller ofrivilliga rörelser som produceras av förlust av känslighet för analoga joysticks och naturligtvis kan detta förstås i kontroller som har hundratals och hundratals spel till sitt förfogande, men inte från en kringutrustning som är lite över två månader gammal.

DualSense lider av drift?

Detta är precis vad advokaterna för Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith LLP frågade många användare som drabbats av det påstådda problemet, och lade ut ett frågeformulär på sin officiella hemsida där alla offer ska dela sina intryck och sin personliga fil.

Tja, uppenbarligen fick de otaliga förfrågningar och vittnesmål eftersom företaget bestämde sig för att gå längre och redan har lämnat in en grupptalan mot Sony.

Enligt dokumentationen uppger de att “DualSense-kontrollern är defekt och att driften avsevärt stör spelet, vilket äventyrar DualSense-kontrollens grundläggande funktionalitet.” Rättegångsdokumentet, som du kan läsa på länken nedan, innehåller ett stort antal recensioner, samt skärmdumpar från Reddit och andra forum som återger frustrationen hos ett stort antal användare.

Vad är Sonys svar?

För tillfället bjuder varumärket helt enkelt in användare att dra nytta av garantin om de anser det lämpligt, vilket innebär en skyldighet att betala fraktkostnader och en obestämd väntetid för att kontrollanten ska returneras av företaget. Detta hindrar uppenbarligen användare från att fortsätta spela med sin konsol på grund av bristen på en annan kontroller, så situationen är inte särskilt användarvänlig.

Familjefall

Det värsta av allt är att detta inte är något nytt för Sony. Något liknande har redan hänt med DualShock 4, och det är här stämningsansökan bidrar till dess huvudsakliga attack genom att säkerställa att Sony, som var medveten om dessa problem, inte gjorde något för att säkerställa att den nya kontrollern fungerar korrekt. Verklighet? Sony kunde ha kommit ifrån den laddningen eftersom DualSense är en gigantisk förändring från DualShock 4, så den såg ett sätt att inte berätta drifthistorien den redan hade.

Relaterade artiklar

Back to top button