Prototyp av iPad 1 säljer för $ 5000 på eBay just nu, kör …

Jag kan inte ens tro att det har gått sju år sedan Steve Jobs presenterade första iPad och tog världen med storm. Skrattat av Steve Ballmer och co fortsatte enheten att begrava bärbara datorer innan de började komma tillbaka under de senaste två åren. Nu en iPad 1 prototyp säljs på eBay till ett ganska bra pris på $ 5000.

Det är ingen auktion inblandad på eBay och du kan bara få produkten om du betalar beloppet. I det långa loppet kan detta vara en bra affär, eftersom sådana prototyper ibland når $ 20 000 eller så när åren går. Eller kanske du är en samlare som bara måste ha det. Vi pratar om en prototyp 16 GB-modell här, inte den typ du hittar i någon butik, eftersom den inte ens kör iOS.

Den är avsedd för intern Apple-testning och har ett osökbart serienummer, plus det saknar standardmarkeringarna som du hittar på baksidan av en Apple-skiffer. Den kör inte iOS, men använder SwitchBoard. Detta är Apples interna programvara som används för testning och diagnostik. Andra testappar är också buntade, avsedda för felsökning och sådana ändamål.

Återigen känns det som bra affärer, men det är också en liten risk, eftersom du kanske får reda på att ingen vill köpa det av dig. Släpptes i april 2010 i staterna känns den första iPad klumpig och enorm nu med sina stora skärmar, men den var snygg som fan när den lanserades. Det kändes som något ur MacBook-familjen och hade fantastisk kraft när det kom ut.

Relaterade artiklar

Back to top button