Project Ara har avbrutits: Google bekräftar det

Note: We hope you enjoy reading this article: Project Ara har avbrutits: Google bekräftar det

Google skulle ha stoppat utvecklingen av Projekt Arase modulär smartphone född vid en tidpunkt då Motorola ännu inte var kinesiskt ägd. Enligt Reuters källor berodde beslutet både på tekniska svårigheter och på viljan att koncentrera företagets hårdvaruinsatser i konkreta projekt, under ledning av Rick Osterloh. Google kanske licensierar Ara-tekniken till andra företag, men kommer inte längre att tillverka själva smarttelefonen.

Detta kan tyckas grundlöst, med tanke på att Goole I/O BigG vid årets evenemang tillkännagav en utvecklarversion av Project Ara, och en kommersiell, som skulle komma under hösten respektive 2017, men tecknen på kris finns där. Efter svårigheterna från förra året hade vi inte hört talas om Project Ara på månader och månader, och även efter relanseringen till I/O stod det helt klart att projektet i stort sett hade minskats till den grad att det hade förlorat alla “modularitet” den en gång hade.

Kanske tekniska framsteg har ännu inte kommit till den punkten att låta oss göra en smartphone som vi kan plocka isär och återmontera “het”, kanske överklagandet bland allmänheten kanske det inte är detsamma som för entusiaster, också tack vare en estetik som knappast kunde vara felfri, men att ett stort företag som Google, kapabla att “uppnå det omöjliga”, fortsätter att misslyckas just i sin mer futuristiska projekt är det dock inget gott tecken.

Google har inte kommenterat denna rapport, så det finns fortfarande utrymme för hopp, men skeptikernas skäl förblir lika giltiga, och så mycket som vi gillar att drömma, är vi nu också en del av det senare. Synd, Google, verkligen synd.

Uppdatering:

En talesperson för Google bekräftade att Project Ara har stängts av, men avböjde att kommentera ärendet ytterligare. Därför förblir de överväganden vi gjort ovan giltiga, kanske i väntan på ett mer uttömmande pressmeddelande från bolaget.

Relaterade artiklar

Back to top button