programvara för videoredigering med öppen källkod –

KDEnlive (KDEs icke-linjära videoredigerare) är icke-linjär videoredigerare för KDE baserat på MLT. Det sticker ut för att vara gratis, öppen källkod och multiplattform. Fördelen med ett icke-linjärt redigerings- och monteringssystem är att det är mycket effektivare än traditionella föregångare, eftersom det ger oss mer kontroll och noggrannhet när vi förbereder projekt. Denna programvara har utformats för att möta kraven från alla typer av användare, från den mest grundläggande till professionell redigering.

Detta kompletta redigeringsprogram har stöd för alla FFmeg-format såsom AVI, MOV, MPEG, FLV och XviD, vilket gör att vi kan bearbeta dem utan att behöva konvertera eller koda om våra videor eller fragment. Den stöder också bildförhållandet 4:3 och 16:9 för PAL, NTSC och HD-standarder, inklusive HDV. Redigeringsresultat kan exporteras till enheter som DVD, inklusive enkla menyer och kapitel.

KDEnlive låter oss använda och organisera många ljud- och videokanaler , som var och en kan blockeras eller inaktiveras beroende på våra behov. En annan av dess mest anmärkningsvärda egenskaper är det breda utbudet av tillgängliga effekter. Vi kan använda allt från färgkorrigering, transformationsalternativ och visuella filter till ljudinställningar. Det tillåter oss också att automatiskt skapa lågupplösta kopior av våra originalklipp så att vi kan redigera dem på vilken dator som helst och sedan exportera dem med högupplöst rendering.

Skapa alla möjliga komplexa projekt och videor med KDEnlive

Efter start av programmet visas dess huvudmeny helt på spanska. Det har slående gränssnitt med många alternativ detta kommer säkerligen att tilltala de mest avancerade användarna och kan vända tillbaka även de mest oerfarna. Överst hittar vi de klassiska verktygsfälten organiserade efter flikar.

I den centrala delen är gränssnittet uppdelat i fem huvudblock där vi ska utveckla all vår verksamhet. Blocket till vänster hjälper oss att lägga till video, ljud och bilder som kommer att utgöra montaget. I de följande blocken hittar vi en förhandsvisning av två ingångspunkter där du kan se de ändringar som gjorts i projektet. Längst ner hittar vi tidslinjen där vi lägger till ljud- och videospår, applicerar effekter osv. Slutligen, i det nedre högra hörnet, har vi en ljudmixer.

Lägg till ett nytt projekt

Först måste vi skapa ett nytt projekt, för detta klickar vi på knappen “Ny” som finns i den övre vänstra delen. Ett nytt fönster kommer att visas där vi måste välja upplösning och uppdateringsfrekvens för vårt projekt. Denna upplösning och uppdateringsfrekvens bör vara samma som originalkällan för att förhindra att bilden blir pixlad. Vi kan också definiera antalet video- och ljudspår som projektet kommer att innehålla. När projektet väl är konfigurerat kan vi lägga till ljud, video eller bilder till tidslinjen med ett enkelt dra och släpp.

Om vi ​​klickar på fliken Effekter hittar vi brett utbud av effekter som visas som en gren av ett träd och som vi kan tillämpa på vårt projekt. Till exempel hittar vi effekter av ljudkorrigering, färg- och bildkorrigering, oskärpa och fokus, korn och brus, rörelse, transformation, distorsion och perspektiv bland annat. Allt du behöver göra är att välja önskad effekt för att se resultatet i förhandsgranskningsområdet.

Slutsatser

KDEnlive är ett mångsidigt multifunktionellt videoredigeringsverktyg som kan tillfredsställa användarnas behov. de mest krävande användarna … Tvärtom kan de mest oerfarna användarna bli förvånade över alla dess funktioner. De bör ta sig tid att lära sig allt som programvaran kan göra för sina videor, och även lära sig hur man använder sitt breda utbud av verktyg. Det är bekvämt att lyfta fram det stora utbudet av kompatibla format i det här programmet, såväl som mängden kreativa effekter det har. När du använder den är det bekvämt att ha en tillräckligt kraftfull dator, beroende på allt som vi vill kräva av programmet.

Gratis nedladdning KDElive

KDEnlive är ett videoredigeringsverktyg med öppen källkod så att vi kan ladda ner det från webbplatsen och använda det är gratis … Eftersom det är en multisystemapplikation låter den oss använda den både på Linux, macOS och Windows. Installationsfilen har vikten 79,9 MB och den installerar snabbt med sin guide på ett säkert sätt eftersom den inte innehåller någon skadlig programvara och inte försöker installera andra tredjepartsprogram.

Alternativ till KDElive

Om vi ​​behöver ett program för att montera och redigera våra videor, erbjuder vi flera alternativ till KDEnlive:

EaseUS Video Editor

Det är ett professionellt videoredigeringsverktyg. Den har över 50 visuella övergångseffekter, samt import och mixning av musikspår eller inspelning av berättelser. Den är kompatibel med stora videoformat och låter oss importera alla multimediafiler som spelats in med videokameror, DV-kameror, webbkameror, mobiltelefoner etc. till din dator.Vi kan ladda ner testversionen från deras webbplats för Honest Sign.

Shotcut

Det är en videoredigerare med öppen källkod som är kompatibel med många video-, ljud- och bildformat. Den har stöd för hundratals format och codecs via FFmeg. Den har ett stort antal verktyg och kompatibilitetsalternativ och stöder upplösningar upp till 4K. Dessutom har den möjlighet att fånga ljud och bilder från en webbkamera. Vi kan ladda ner Shotcut gratis från denna länk.

Relaterade artiklar

Back to top button