Programmeringsspråken att lära sig 2021 är de viktigaste –

Först och främst, gör det klart att vi inte kan fokusera på ett programmeringsspråk (såvida det inte är exakt det som vi behöver lära oss och som vi vill behärska fullt ut), och vi bör inte försöka täcka flera språk samtidigt tid. Helst bör man börja kontrollera mer eller mindre väl de grundläggande, enklare språken, och därifrån diversifiera. Det beror på att vi på så sätt får en begreppsbas som gör det lättare för oss att lära oss andra språk.

Vi kan inte veta exakt vad som kommer att hända 2021 inom tekniksektorn. Men vi kan ta reda på vilka programmeringsspråk som är mest lämpliga.

C och C ++, stjärnspråk

C är igen på # 1 som det mest använda programmeringsspråket. Trots att den är en av de äldsta är den en bra bas att börja från början och låter dig göra nästan vad som helst med rätt bibliotek. Det är sant att det har stora nackdelar eftersom det är ett äldre språk och inte objektorienterat. Men det erbjuder många möjligheter när det gäller att lära sig andra språk och, varför inte, skapa våra egna program.

Om vi ​​vill ha något mer avancerat kan vi gå för C++ … Detta språk är i stort sett en utökad eller utökad version av C. Det har otaliga ytterligare funktioner och möjligheter och erbjuder många fler alternativ för specifika projekt. Vi kan till och med använda den för att skapa våra egna spel på stora 3D-motorer som Unity.

Och om vi ska utveckla program för Windows, då måste vi välja MOT # , ett mer avancerat språk (och något enklare), om vi inte lämnar Microsofts ekosystem.

Webbprogrammeringsspråk

Att bygga och underhålla webbplatser är mycket viktigt för att komma igång med ett företag. Följaktligen kan en djup kunskap om de mest använda språken öppna många dörrar. Å ena sidan har vi Html och CSS , språken som används för att visa och forma internet. Då måste vi också lära oss JavaScript att lägga till alla möjliga funktioner och element till Internet, och PHP att behandla information på servern som en databas.

Faktum är att när vi skapar webbsidor räcker det inte att vi bara kan en av dem (till exempel CSS), utan vi måste kontrollera dem alla så att vi inte har problem med gränssnittet eller serversidan.

Satsa på mobil programmering

Mobila enheter används mer och mer. Och vi vet redan att styrkorna med dessa enheter är appar och spel. Därför kan vi inte låta detta nya 2021 gå vidare till att lära sig programmeringsspråk för mobiltelefoner.

När det gäller till exempel Android kan vi ta reda på det Java eller Kotlin , de två språken som oftast används för att skapa applikationer. Och i fallet med Ios, Snabbt , sitt eget språk, efterföljaren till Objective-C.

Det är inte nödvändigt för ett företag att anlita oss för att utveckla mobila applikationer. Vi kan använda det perfekt för att skapa våra egna applikationer eller spel. Det är inte känt vem som blir nästa utvecklare att överstiga en miljon i försäljning av sin applikation.

Relaterade artiklar

Back to top button