Programmering för Android – Bästa programvaran för att skapa appar –

Även om många är rädda för programmering, nuförtiden Programmering för alla system är detta inte endast avsett för de mest avancerade användarna. Det finns många program och programmeringsmiljöer (vanligen kallade “IDEs”) som tillåter oss att skapa alla typer av applikationer mycket enkelt utan att ens ha omfattande kunskaper i något språk.

Därefter ska vi ta en titt på vilka program som är bäst för att skapa dina egna Android-appar, för både avancerade programmerare och hobbyister utan mycket erfarenhet.

Kompletta och professionella program för att skapa Android-appar

Professionell programmerings-IDE är designad för användare som redan har omfattande kunskap och erfarenhet av mjukvaruutveckling. I allmänhet tillåter dessa typer av programmeringsmiljöer oss att skriva våra applikationer från grunden i Java, C eller Kotlin (Android-programmeringsspråk) och hjälpa oss att både analysera och felsöka den koden.

Android Studio, den idealiska utvecklingsmiljön

För flera år sedan rekommenderade Google att använda modifierad version av Eclipse för Android-programmering. Men företaget släppte till slut sin egen Android Studio-programutvecklingsmiljö. Denna IDE är baserad på Eclipse och har all officiell dokumentation för programmering för det operativsystemet. Det är den mest kompletta miljön vi kan hitta och en som hjälper oss att bättre följa Googles designriktlinjer och komma åt alla bibliotek.

Detta program låter oss programmera båda i Java , tack vare den officiella SDK, och in ursprunglig C++ (för att inte gå igenom den virtuella maskinen) tack vare NDK. Tack vare gränssnittsdesignsektionen kommer vi att kunna forma våra applikationer genom att dra och släppa vart och ett av de element vi vill se på skärmen. Dessutom innehåller den också en emulator som låter oss ställa in en officiell Android virtuell maskin där vi kan testa och felsöka applikationer innan vi laddar upp dem till butiken.

Android Studio 4.2

Vi kan ladda ner Android Studio från webbplatsen.

Xamarin krävs för att bygga plattformsoberoende Android-appar

Vill vi att vår app ska släppas för Android, Ios och Windows samtidigt? Då får vi leta efter en specialiserad programmeringsutvecklingsmiljö som t.ex Xamarin … Denna programmeringsmiljö skapades av Microsoft och är en del av Visual Studio-paketet.

Till skillnad från andra programmerings-IDE:er är den här för programmering uteslutande i C #. Om vi ​​redan har erfarenhet av detta programmeringsspråk kommer det att vara snabbare och enklare att skapa en Android-applikation än med Java eller NDK. Det är dock helt annorlunda än hur du kan göra saker i andra IDE:er som Android Studio. Så om vi är vana vid Googles programmeringsmiljö och aldrig har arbetat med Xamarin tidigare, kan vi vara i allvarliga problem.

Xamarin

Vi kan ladda ner Xamarin från denna länk.

Eclipse, föregångare till Android Studio

Denna IDE är väldigt lik Android Studio. Dessutom, eftersom alla programmerare som programmerades i den före lanseringen, det finns de som fortsätter att använda den för att skapa sina applikationer. Den främsta styrkan med denna IDE är att den, till skillnad från Google, är designad för att programmera för flera operativsystem samtidigt och gör det mycket lättare att översätta en applikation till flera språk. Men eftersom detta inte stöds officiellt av Google kan det bromsa utvecklingen av applikationen eller vissa delar av den (till exempel gränssnittet). Det gör det också lättare att missa buggar i denna IDE om du inte har en dedikerad debugger som Android Studio.

Eclipse IDE

Vi kan ladda ner Eclipse för Windows härifrån.

Unity är perfekt för spel

Om du vill skapa ett bättre spel istället för en applikation, då måste vi förlita oss på en specialiserad motor som t.ex Enhet … Även om det är möjligt att skapa spel med Android Studio, är det oändligt mycket svårare än att använda en sådan motor, förutom att det är mycket mer begränsat, vilket resulterar i sämre produktkvalitet.

Tack vare Unity (eller Overklig motor om vi gillar det bättre) kommer vi att kunna skapa alla typer av spel, både 2D och 3D. Denna programmeringsmiljö låter oss programmera våra spel i JavaScript eller C++ (vilket vi än föredrar) och har ett stort antal verktyg och resurser för att forma vårt namn. Dessutom kommer vi att kunna lägga till alla typer av köp i appen väldigt enkelt för att kunna tjäna pengar på spelet mycket bättre.

Unity är en av de bäst utrustade för att implementera pekkontroller, även om vi också kan skapa vanliga kamera- och objektkontroller om vi vill porta dem till andra plattformar. När vi kompilerar ett spel kan vi göra detta för alla typer av operativsystem samtidigt. Och om vi inte når en viss inkomst så behöver vi inte betala några licenser till företaget.

Unity 2019

Vi kan ladda ner Unity gratis från följande länk.

Visual Studio Code, Microsofts redaktör för allt

Om vi ​​inte har särskilda behov och vi vill att vår programmerings-IDE ska vara så enkel och okomplicerad som möjligt, då kan vi ge Visual Studio Code försök. Det är en gratis Microsoft-textredigerare med öppen källkod för programmering i alla programmeringsspråk. Dess huvudsakliga egenskap är att det är en IDE som vi kan anpassa och anpassa efter våra behov med hjälp av plugins. Så tack vare Android-tilläggen som vi kan ladda ner och installera kan vi använda dem för att bygga appar för Googles operativsystem utan problem.

Visual Studio Android-kod

Vi kan ladda ner VSC från dess huvudwebbsida.

B4A, för BASIC-programmerare

Gillar du inte programmering i Java eller C? Så B4A den bästa IDE du kan hitta. Den här programmeringsmiljön är utformad för att göra det möjligt för användare att skapa Android-applikationer på BASIC-språket, som, när de kompileras, direkt anpassar sig till detta operativsystems SDK.

Basen Android, B4A, erbjuder oss en mycket lättanvänd miljö för att tillåta oss att designa gränssnitt för att implementera den kod vi vill ha. Dessutom, eftersom det kan komma åt samma API:er och bibliotek som Android Studio, offrar det inte någon funktionalitet i detta system. Applikationerna vi skapar med det här programmet kan enkelt porteras till B4i så att vi kan kompilera dem för iOS.

B4A IDE

Vi kan ladda ner B4A gratis härifrån.

Program för att enkelt skapa applikationer för Android

Men du behöver inte alltid veta hur du programmerar för att skapa dina egna applikationer. Det finns program, eller snarare plattformar, som hjälper oss att bygga våra egna applikationer utan att skriva en enda rad kod.

ScoreApps, en enda lösning

Det är en av plattformarna för att skapa automatiserade applikationer utan kodning, den mest kända och mest kompletta vi kan hitta. Denna plattform kommer att tillåta oss att ge vår verksamhet en ytterligare impuls genom att skapa professionella multifunktionella applikationer. Den är utformad för att visa alla typer av information för köpare, samt för att integrera sociala nätverk. Dessutom kan vi automatisera ett stort antal uppgifter genom att lägga till interaktioner med Zapier.

InfiniteMonkeys, skapa appar endast med Dra och släpp

Det är en av de enklaste plattformarna vi kan hitta för att bygga alla typer av mobilapplikationer. IM tillåter oss att skapa appar för Android, iOS och HTML5, så att vi kan ladda ner och distribuera dem som vi vill. Den har ett brett utbud av mallar och låter oss skapa appar som fungerar både online och offline.

MobinCube, skapa appar gratis och ingen kodning

MobinCube är en annan av de mest kända plattformarna som låter oss skapa applikationer gratis och utan kodning. Denna plattform låter oss skapa vår egen Android-app i fyra enkla steg och publicera den i Google App Store. Dessutom har den en egen annonsplattform som gör det möjligt för utvecklare att tjäna pengar genom att bygga appar genom denna tjänst. Vi kan använda det gratis eller mot en avgift för att ha mer kontroll över applikationer (till exempel ta bort startskärmen eller öka antalet aktiva användare per månad).

Relaterade artiklar

Back to top button