Program som inte kan användas på Raspberry Pi på grund av bristen på Windows –

Först, när de första enheterna kom ut, Raspbian (nu känt som Raspberry Pi OS, det officiella Debianbaserade operativsystemet) stötte på ett antal problem när många program startade. Detta hände eftersom när du använder ARM-processor , många program (som VLC) förbereddes inte. Idag kan vi använda vilket Linux-program som helst på Raspberry Pi. Men hur är det med Windows-program?

Det finns ingen officiell version Windows för Raspberry Pi … Det finns projekt som lyckas få det att fungera, men med mycket problem. Och där är Windows 10-version för IoT det har ingenting att göra med skrivbordsversionen vi är vana vid.

Därför, om vi vill använda Raspberry Pi som vår huvuddator, måste vi veta att det kommer att finnas flera program som vi inte kan räkna med. Här är några av dem.

Program som inte är tillgängliga för Raspberry Pi

Microsoft Office för att öppna och skapa dokument

Microsoft Office Suite är en av de första apparna vi vanligtvis hoppar över först. Microsoft utvecklade bara Office för Windows och macOS, vilket gör att Linux alltid inte kan använda sin svit. Därför kan vi inte använda Word, Excel eller PowerPoint på Raspberry Pi OS eller andra distributioner för denna mikrodator.

Som ett alternativ till Microsoft-paketet kan vi välja LibreOffice , ett gratis och helt gratis paket som fungerar utmärkt.

Photoshop, den populära fotoredigeraren

Ett annat program vi saknar på Linux är Photoshop. Därför kommer vi inte att kunna använda den på den här mikrodatorn heller. Photoshop är ett av ad-hoc-programmen som låter oss utföra alla typer av retuschering och redigering av våra bilder. Varken Photoshop eller andra relaterade program som Lightroom kommer att vara tillgängliga för användning på denna mikrodator.

Alternativt kan vi välja Gimp , en av de närmaste konkurrenterna till Adobe-programmet. Och om vi justerar dess gränssnitt kan vi få GIMP att se ut som Photoshop.

Adobe Acrobat, den mest kompletta PDF-redigeraren

Precis som med Photoshop kommer vi också att sakna Adobe acrobat , den mest använda PDF-dokumentvisaren och redigeraren i Windows. Adobe har aldrig stött Linux, så dess programvara är inte tillgänglig för detta operativsystem. Men som i de tidigare fallen finns det bra alternativ med vilka vi kan öppna och redigera PDF-dokument, till exempel LibreOffice Draw It Yourself.

Moderna spel eller Triple A

Självklart ska vi också glömma spel … Detta av två skäl. Den första är att de flesta spel inte är portade till Linux och bara kan köras på Windows. Och den andra är den begränsade kraften hos denna mikrodator, särskilt i delen. GPU / GRAFISK PROCESSOR berörs.

Även om det såklart finns alternativ. Om vi ​​gillar retrospel, RetroArch kommer att vara ett måste-program för Raspberry Pi som vi inte kan ignorera.

Relaterade artiklar

Back to top button