program för att skapa säkra Telnet/SSH-anslutningar –

Genom Internet, som många av er redan vet, har vi förmågan att utföra många uppgifter av alla slag. Från att spela spel, surfa på webben, chatta med andra användare runt om i världen, arbeta i grupp etc. Dessutom kan dessa typer av användning även kategoriseras i de som är relaterade till fritid såväl som andra mer professionella. Tja, i det här specifika fallet vill vi fokusera på ett program som kommer att vara mycket användbart för alla dem som av en eller annan anledning behöver göra fjärranslutningar med andra datorer.

Denna typ av uppgifter kan utföras i en mängd olika miljöer och av en mängd olika skäl, varav många relaterar till professionell användning. Dessutom kommer de av er som är lite bekanta med denna sektor av mjukvara att veta att vi har några intressanta alternativ i form av mjukvaruklienter … Tja, i samma rad kommer vi att prata om en av dem, mRemoteNG.

Vad kan vi göra med mRemoteNG i vårt team

Tja, för de som inte vet så väl vad vi pratar om i det här fallet, hänvisar vi specifikt till detta gratis program med öppen källkod som låter oss hantera flera fjärranslutningar. Detta kan göras med olika protokoll, samt allt detta från ett gränssnitt … Det bör noteras att dessa anslutningar vi talar om är gjorda från ett fönster som fungerar som mRemoteNG kontrollcenter och är en enkel och vänlig aspekt.

Dessutom avser dess utvecklare från allra första början att göra det lättare för oss att använda det korrekt, även för användare som inte är alltför expert- i dessa frågor. Så mycket att när vi först installerar en applikation på vår Windows-dator hittar vi tre alternativ för att använda den. konfiguration … Vi vill lyfta fram detta för innan vi sätter igång låter mRemoteNG oss använda standardkonfigurationen eller ställa in vår egen vid det här laget. Vi kan också få det här fönstret senare.

Därifrån kan vi börja göra fjärr anslutningar härifrån. Det säger sig självt att användare som har liten eller ingen erfarenhet av denna användning i princip bör lämna standardinställningarna som tillhandahålls av mRemoteNG.

Kom igång med mRemoteNG-användargränssnittet

Tja, så fort vi hittar huvudanvändaren gränssnitt programmet kommer vi att se att det är helt på spanska. Detta är något som många kommer att uppskatta, och vi kan tillägga att han är extremt enkel och vänlig. Tja, till att börja med, låt oss säga att den är uppdelad i flera väldifferentierade sektioner. I den centrala delen hittar vi skrivbordet, där vi senare kommer att se fjärrdatorn som vi ansluter till.

Å andra sidan, på den vänstra sidan av den, hittar vi en panel som lagrar de kopplingar som vi har etablerat över tid. Under tiden hittar vi en annan panel som informerar oss om allt relaterat till aktiv anslutning medan.

Hur man upprättar en anslutning med mRemoteNG

För att komma igång med fjärranslutning i detta program behöver vi därför bara ange servernamnet i fältet med namnet Sökmotor … Naturligtvis, här måste vi känna till typen anslutningar vi vill köra eftersom inte alla servrar är kompatibla med alla mRemoteNGs som stöds.

För att bestämma vilken typ av anslutning som vi behöver använda för tillfället anger vi den i fältet bredvid den som nämns i Connect. Så när vi klickar på RDP kommer vi att se en rullgardinsmeny med alla kompatibla anslutningstyper från detta kund vi pratar om.

Därför tenderar vi att anse att alla är kompatibla Format och välj den som intresserar oss mest i det här fallet. Därifrån kan vi fjärråtkomst till ovanstående server, mycket enkelt.

Öppna konfigurationsalternativen för mRemoteNG

Men som du kan föreställa dig, detta påstående som i sin tur har många konfigurerbara parametrar så att vi kan anpassa hur det fungerar. För att komma åt fönstret för anpassade alternativ som presenteras i det här programmet behöver vi bara gå till menyalternativet Verktyg / Alternativ.

Här hittar vi ett separat fönster med kategorier tillgängliga i den vänstra rutan. Vi kommer att se en del av vikten av anslutningar, programutseende, uppdateringar eller Aviseringar … Vi behöver bara klicka på var och en av dessa kategorier för att komma åt motsvarande parametrar, som vi kan ändra.

Alternativ till mRemoteNG

Spackel

Ett av förslagen av denna typ för fjärranslutning till servrar och datorer som använder Telnet eller SSH bland andra standarder Spackel … I det här fallet hittar vi även programvara med öppen källkod som kommer att vara till stor hjälp när du använder SSH-anslutningar på Windows. Vi kan ladda ner den från dess officiella webbplats och på så sätt testa alla funktioner som den erbjuder oss.

Xshell

Men om vi vill prova ett annat liknande förslag för att jämföra och se det som intresserar oss mest kan vi också använda Xshell. Här hittar vi en kraftfull terminal förberedd för fjärranslutningar via SSH, SFTP , RLogin, Telnet-protokoll Windows … För att använda den i första hand och se vad den erbjuder oss rekommenderar vi att du laddar ner den från den här länken.

Ladda ner mRemoteNG gratis

Men om vi fokuserar på förslaget vi pratade om i den här riktningen, kommer vi att berätta hur du laddar ner mRemoteNG. Vi nämnde tidigare att det är gratis och programvara med öppen källkod som många definitivt kommer att uppskatta. Det är också värt att veta att vi har både en installerbar version och en bärbar version, allt från denna länk.

Relaterade artiklar

Back to top button