program för att skapa PDF-filer –

Man måste komma ihåg att när vi talar om program relaterade till kontorsautomationssektorn som vi kommenterar, Ord eller Excel kommer att tänka på för de flesta användare. Dessa är program som tillhör Microsoft Office-paketet. Kontor , men det finns många fler. Faktum är att vi kan hävda att en annan av de stora hjältarna som alltmer använder detta sätt att arbeta är PDF. Det är precis den typen av fil som används i alla möjliga miljöer, både professionella och mer personliga, som aldrig slutar växa.

Ägde adobe, filer in PDF-format idag kan hittas var som helst och i alla typer av dokument. De kännetecknas också av sin mångsidighet och allt de kan erbjuda oss för att optimera användningen. Men, naturligtvis, allt detta skulle ha varit omöjligt utan de lämpliga programmen som stödde det. Vi har många av dem till vårt förfogande, men vi kommer att berätta om en som kommer att vara mycket användbar. Denna lösning kallas dopdf som vi kommer att diskutera nedan.

Installera och köra doPDF

Som namnet antyder är detta en PDF-orienterad applikation. För att ge oss en idé, efter att ha installerat det här programmet hittar vi en kraftfull skapare filer i detta format på det mest bekväma sättet. Ett exempel på allt detta är att hon under installationsprocessen av programmet uppmanar oss att lägga till vårt eget tillägg för användning i Office.

Som du kan föreställa dig kommer detta att vara mycket användbart när du skapar de filer som vi kommenterar direkt från dessa Microsoft program. Dessutom kommer detta tillägg att tillåta oss, efter att ha installerat doPDF, att skapa PDF-dokument från nästan alla Windows-program. Alltså, om de har möjlighet att skriva ut bland sina menyer kan vi använda programmet vi pratar om.

För det första, för att göra det så enkelt att använda som möjligt, kommer många program som använder den här avancerade funktionen i sin tur att använda doPDF.

Hur man använder doPDF för att skapa PDF från tredjepartsprogram

Vi kan säga att det här sättet att arbeta, som vi pratar om i det här fallet, liknar det populära Microsoft Print till PDF som vi hittar i många applikationer. Så snart vi har laddat ner och installerat det här programmet på din Windows-dator är det väldigt enkelt att arbeta med det. För att göra detta behöver vi först öppna dokumentet eller skapa det i program som Microsoft Word.

Självklart kan vi på samma sätt använda andra liknande erbjudanden som t.ex LibreOffice Writer eller WordPad integrerad i samma system som Redmond … I alla textredigeringsprogram, när vi har det slutliga dokumentet och vi vill konvertera det till PDF, väljer vi programmets utskriftsalternativ.

Just nu visar vi listan skrivare installerad och tillgänglig på datorn, så vi kan välja doPDF som standardskrivare. Härifrån, varje gång vi skickar ett nytt dokument till detta element, kommer ett konfigurationsfönster att visas på skärmen för att skapa PDF-fil

Därifrån kommer vi att ha möjlighet att justera några av parametrarna för den nya filen, såsom dess kvalitet, plats på disken eller inställningar för filen. Sedan, för att slutföra processen, behöver vi bara skapa en ny fil som redan är i detta format istället för standardfilen installerad av programmet, till exempel istället för DOCX.

Använd doPDF-gränssnittet för att skapa PDF

Men naturligtvis måste vi också veta att detta är ett program som också erbjuder oss ett eget användargränssnitt för att arbeta med dessa dokument från insidan. För att komma åt det, allt du behöver göra är att hitta motsvarande post i Windows Startmenyn för att köra. Därefter ska vi hitta ett enkelt gränssnitt som gör att vi kan skapa dessa dokument som vi pratar om från andra.

För att göra detta, i fältet Välj skrivare, ange programmet som vi arbetar med, som i föregående fall, doPDF. I nästa fält i gränssnittet har vi redan möjlighet att ange indatafilen som vi vill konvertera till PDF. Här båda textdokument , Så som foton , eller multimediapresentationer, bland annat. För att slutföra själva processen behöver vi nu bara klicka på knappen “Skapa”.

Hur man laddar ner doPDF gratis

Som du kanske har märkt, använder du detta påstående att skapa nya PDF-filer är extremt enkelt. Använder vi proprietära gränssnitt samma sak som om vi gjorde det från andra kontorsprogram. För att uppnå det vi visade dig behöver vi bara ladda ner doPDF-programlösningen från dess officiella webbplats. Därför behöver vi bara gå till den här länken från vår favoritwebbläsare.

DoPDF-alternativ

PDF BIR

Detta är ett annat intressant alternativ när vi skapar och konverterar PDF-filer som vi väljer. Här pratar vi faktiskt om onlineredaktör som vi kan använda från webbläsaren för att lägga till texter i dokument. Den har några intressanta verktyg som markeringsverktyget eller verktyget Lägg till form. För att dra nytta av allt detta erbjudande erbjuder oss kan vi använda det direkt härifrån.

PdfFiller

Här hittar vi ett annat kraftfullt förslag som kommer att vara till stor hjälp när du arbetar med PDF-filer. Detta webbapplikation som gör att vi kan redigera PDF-filer gratis på ett enkelt sätt tack vare verktygen som den erbjuder i sitt gränssnitt. För allt detta behöver vi bara ladda upp filen till denna onlineplattform, som vi kommer åt från den här länken.