program för att skapa och redigera vektorgrafik –

Affinity är ett mjukvaruutvecklingsföretag som funnits med oss ​​i många år och specialiserat på design. För detta har han ett antal mycket intressanta lösningar, som den vi kommer att prata om i samma rader. Vi pratar om den tidigare nämnda Affinity Designer, ett program speciellt lämpligt för alla som vill maximera sin kreativitet med hjälp av en dator.

Först var det mjukvara som var mer inriktad på macOS-datorer, men nu har vi redan en version för Windows vad vi kan installera och använda.

Vad Affinity Designer erbjuder oss på PC

Till att börja med, och för att ge dig en allmän uppfattning om vad vi pratar om här, säg att detta är ett verktyg fokuserat på vektor och raster design … Så fort vi installerar det på datorn ställs vi inför en applikation som gör att vi bland annat kan skapa vår egen konceptkonst. Samtidigt tillåter programmets integrerade funktioner oss att skapa alla typer av trycksaker, logotyper eller ikoner.

Allt detta från det universella användargränssnitt som på något sätt försöker göra den här typen av arbete mycket lättare. Därför är den här lösningen speciellt designad för illustratörer, spelutvecklare, webbdesigners eller alla som vill komma igång inom branschen.

För allt detta som vi kommenterar erbjuder Affinity Designer oss ett omdesignat användargränssnitt som anpassar sig perfekt till tiden. Dessutom kommer det inte alls i konflikt med operativsystemet som vi installerar det i.

De första stegen för att komma igång med Affinity Designer

Naturligtvis, efter att ha installerat programmet, hittar vi ett tomt skrivbord för att börja arbeta på vår projekt från början. Därför kan vi antingen öppna ett befintligt projekt från Arkiv / Öppna-menyn eller börja med ett nytt. Dessutom låter programmet oss bestämma storleken orginal dokument som vi behöver från Arkiv / Ny-menyn. I fönstret som visas kommer vi också att ha möjlighet att definiera ett stort antal parametrar relaterade till det nya dokumentet som sådant.

Efter att ha valt och justerat de initiala värdena laddas det in på det ursprungliga skrivbordet. Vi kan börja jobba utan Problem eftersom vi förutom det tomma dokumentet hittar alla funktioner och verktyg som Affinity Designer erbjuder oss.

Dra full nytta av designmjukvarans gränssnitt

Låt oss säga att programmet ger oss användare ett gränssnitt med flera väldifferentierade sektioner, vilket vanligtvis är fallet i den här typen av applikationer. I mittrutan hittar vi skrivbordet och till vänster ser vi de vanligaste verktygen i dessa konflikter. När du väljer dem överst kommer vi att se en anpassad alternativ för varje instrument.

Å andra sidan, i den högra rutan hittar vi flera flikar som ger oss tillgång till lite mer avancerade kontroller för applikationen. På så sätt har vi tillgång till de lager som vi skapar tillgängliga effekter , stilar, arbete berättelse , Etc.

Naturligtvis, för att dra nytta av alla genvägar och menyalternativ som Affinity Designer erbjuder oss, vår kreativitet och erfarenhet kommer att vara mycket viktig.

Andra användbara funktioner i Affinity Designer

Som vi nämnde är detta den perfekta lösningen för designers från olika områden att släppa lös sin kreativitet. Så här hittar vi ett program som har förbättrats avsevärt under åren i samma mening. Det är därför det är värt att ge dig några av dess huvudfunktioner så att du har en uppfattning om vad du hittar här:

 • Gradienter, effekter och justeringar i realtid.
 • Tusentals fördefinierade objekt för din användning.
 • Jag jobbar med lager.
 • Panorera och zooma med 60 bilder per sekund.
 • Transformationer och kurva redigeringar med liveförhandsvisning.
 • Visa pixlar och rita linjer.
 • Vektor verktyg.
 • Borsta och pennstabilisering för frihandsteckning.
 • Effekter och blandningslägen.
 • Penna verktyg och kurvredigering.
 • Textkontroll.
 • Obegränsat antal stationära datorer.
 • Stöd CMYK , LABB, RGB , PANTONE och gråskala.
 • Fullständig 16-bitars redigering per kanal.

Hur man laddar ner Affinity Designer

Tja, om du är intresserad av att kasta dig in i denna spännande värld vektor design bland annat råder det ingen tvekan om att detta är en lösning som kommer att vara av stort intresse för dig. Naturligtvis måste vi först och främst komma ihåg att vi i det här fallet inte hittar ett gratis program, så du måste betala för det. Vi har en 90-dagars provperiod till vårt förfogande som du kan ladda ner från denna länk.

Härifrån, om hans arbete övertygar oss, har vi en version för macOS eller Windows till priset av 54,99 euro. Däremot har vi en version för iPad för 21,99 euro.

Andra alternativ till digital design

Adobe illustratör

Först och främst, låt oss prata om adobe illustratör är kanske den mest kända i sitt slag i världen. Vi hittar en vektorgrafikredigerare med vilken vi har möjlighet att redigera och modifiera alla typer av bilder som bildas av geometriska objekt. Här kommer vi att ha alla nödvändiga verktyg för att utföra dessa uppgifter och förmågan att arbeta med vår kreativitet. Det kan ses som en professionell ritning, webblayout eller redaktionell designapplikation, bland annat. Du kan se allt via denna länk.

Allvar

Å andra sidan har vi Allvar , ett vektordesignverktyg som levererar exceptionell precision. Det kan sägas fokusera på pixeldesign och har flera fyllnings-, effekt- och kantverktyg. Det låter dig importera skisser och skiktade designmodeller. För att ladda ner och använda detta andra erbjudande kan vi göra härifrån.

SVG-redigera

Vi kan också använda detta webbapplikation som erbjuder oss många grundläggande funktioner för att skapa våra vektordesigner. Den erbjuder ett stort antal verktyg för att redigera noder, ändra färger, rotera former mm Den största skillnaden är att det inte kräver installation och vi kan använda det från vår favoritwebbläsare. För att kolla upp det från första hand kan vi göra det från den här länken.

Relaterade artiklar

Back to top button