Problem vid inspelning av samtal på en mobil: metoder och lösningar –

Innan du börjar reparera din smartphone måste du definitivt veta hur dessa inspelningar görs på Android och, lika viktigt, känna till vägen genom vilken de räddas. När du väl vet detta, om du fortfarande inte kan spela in konversationer med din smartphone, måste smarttelefonen säkert konfigureras om tills ett fel upptäcks.

Är det lagligt att spela in samtal?

Medan vi är en av samtalspartnerna, det skulle vara lagligt spela in samtalet eftersom det ligger inom vad som anses vara ett “vitalt intresse” enligt bestämmelserna i 7 § 6 § i brottsbekämpningslagen.

Även om det är lagligt accepterat i Spanien, ville Google inte hamna i problem och tog bort alternativet från nya lager av programvara. Detta utesluter naturligtvis inte användningen av andra inspelningsprogram.

Först och främst, hur spelas samtal in på Android

För närvarande har nästan 100 % av anpassningsnivåerna baserade på Android 9 och senare blockerat funktionen att spela in alla konversationer, vare sig det är inkommande eller utgående. I tidigare versioner behövde du bara ta din mobiltelefon ur örat, trycka på inspelningsknappen och låta din smartphone göra resten.

grabar lamadas xiaomi mi a3

På äldre mobila enheter kommer enheten själv att ansvara för att skapa Ljudinspelning tillgängligt i telefonminnet, som sparas efter samtalets slut. Nackdelen är att det här alternativet ibland verkar otillgängligt eller, direkt, inte tillgängligt. I Spanien tvingade den nuvarande lagen många tillverkare att överge detta verktyg på sina mobila enheter, men

Varför spelas inte min mobiltelefon in?

Att spela in ett samtal på Android är inte lätt. Det finns ett antal krav eller begränsningar att ta hänsyn till.

  • Installera den senaste versionen av appen Telefon från Google Play Butik på din enhet.
  • Din Android behöver inte bara stödja samtalsinspelning, utan även din operatör.
  • I vissa länder är alternativet för samtalsinspelning inaktiverat som standard i huvudinställningarna för Android, och samtalsinspelningarna kan inte kringgå det.
  • I andra länder är den här inställningen inaktiverad, men program för inspelning av samtal från tredje part kan kringgå begränsningen.
  • Endast vanliga samtal kan spelas in, Wi-Fi-samtal kan inte spelas in.

Fixa problemet, vad som helst

Om du har en gammal smartphone kan du spela in samtal från själva telefonappen som vi antytt ovan. Men om du har en smartphone som kör Android 9 eller senare finns det inget som hindrar dig från att ladda ner en app som gör detsamma, även om det inte fungerar bör du prova följande lösningar.

Använd en samtalsinspelning från tredje part

Om problemet är att din enheten stöder inte funktionen för samtalsinspelning, du kan alltid gå till Android Store och ladda ner en tredjepartsapp för att få jobbet gjort. Det finns många alternativ tillgängliga i Play Butik. Ange bara “Call Recorders” i sökfältet och välj den applikation som passar dina behov bäst.

automatisk samtalsinspelning

Jag rekommenderar dig personligen att prova Automatic Call Recorder, en av de mest populära apparna för samtalsinspelning för Android. Den här appen har ett enkelt gränssnitt och gör vad den ska utan att visa komplicerade inställningar eller massor av annonser. Bara aktivera det när du är i en konversation och voila.

Och det bästa av allt är att du kan lagra de inspelade samtalen i Google Drive eller Dropbox, ställa in en automatisk inspelning för att aktivera och även organisera de inspelade filerna. Denna app har en gratisversion mer än tillräckligt för vad vi behöver.

Ta bort alla andra brännare

Oavsett om din mobiltelefon är en som stöder inspelning av konversationer som går via appen Telefon, eller använder en applikation som den som nämns, måste du se till att den är den enda som används. Om du kan inte spela in samtal, prova att avinstallera andra inspelningsappar som kanske körs i bakgrunden Android tillåter endast en brännare att fungera åt gången.

Inaktivera master

Pratar i bakgrunden … Om du har en assistent installerad på din mobiltelefon bör du veta att den också kan samtalsinspelning och fungerar som en inspelningsenhet. Av denna anledning är det första du bör göra innan du fortsätter att prova lösningar att inaktivera det.

  • Google Assistant: Stäng av alternativet i Inställningar> Google> Sök> Röst> Acceptera upptäckt från Google> Från valfri skärm.
  • Samsung Bixby: Om du använder en Samsung-telefon, se även till att Bixby-appen är inaktiverad i den vänstra panelen som visas när du för fingret dit på en koreansk telefon. I det övre högra hörnet ser du en liten knapp för att inaktivera Bixby.
  • Moto Voice: Detta är Motorolas egen röstassistent, du måste stänga av den i Inställningar> Appar> Anpassa> Tillgänglighet> Tallback> Stäng av Switch.
  • HiVoice: Om du använder en Huawei-telefon, kolla även HiVoice-appen. Gör detta i telefonappen> ikonen med tre punkter> Inställningar> Röststyrning> av.

Använd inte hörlurar

Problem med auriculares Bluetooth-mobiler

När ett ljudproblem med hårdvaran uppstår (telefonsamtal är fortfarande ljudfiler) är det första vi måste göra att ta bort alla tillbehör från mobiltelefonen, oavsett om det är en kabel eller ett Bluetooth-headset. Om du använder hörlurar med mikrofon kanske inspelningen inte är tillgänglig eller så kan det vara svårt att höra direkt.

Rensa telefonens app-cache

Om din mobiltelefon har konversationsinspelningsverktyg, men det fungerar inte, det är troligt att telefonappen i sig är skadad eller korrupt. För att lämna det “som nytt” måste du gå till panelen Inställningar, välja Applikationer och från rullgardinsmenyn i det övre högra hörnet, välj Alla applikationer. Leta nu upp appen Telefon för kommunikation och tryck på Minnesalternativ. Här måste du välja Rensa cache och Rensa data för att kontrollera om problemet är borta när du startar om programmet.

Använd en annan enhet

Det sista vi behöver göra om vi blir tillsammans är “Fysiskt” spela in samtalet … Det betyder att du skaffar en röstinspelare eller använder en annan mobiltelefons röstinspelare för att lägga den framför din telefon, och om du aktiverar högtalartelefonen så att den hörs bra, spela in samtalet på den andra enheten.

Relaterade artiklar

Back to top button