Problem med Widevinwe L1 Xiaomi Redmi Note 9 –

Det är inte meningsfullt att ha en stor skärm av god kvalitet om kvaliteten på det vi ska se lämnar mycket övrigt att önska. Detta är en fantastisk kamp som vissa Xiaomi-användare, som vi nyligen såg i Pocophone F1 med Vindevin. Detta problem sprider sig dock, för närvarande utan en lösning, till andra superförsäljningar av det kinesiska företaget som t.ex. Redman Note 9 Pro och Redmi Note 9S.

Som vi har sett vid andra tillfällen tillåter Widevine L1-certifiering våra terminaler visa innehåll i hög upplösning , i de streamingtjänster som är upphovsrättsskyddade. DRM-certifiering av digitala rättigheter öppnar eller stänger dörren till vissa funktioner, såsom visningskvalitet, som i det här fallet bestäms av de olika nivåerna av Widevine-säkerhet, där Widevine L1 innebär möjligheten att se till exempel Netflix i HD eller Widevinw L3 i SD-kvalitet.

Historien är inte ny

Men till skillnad från Pocophone F1, Redmi Note 9S och Redmi Note 9 Pro har blivit Widevine L1-certifierade för att spela upp innehåll i HD. Det var dock uppdateringen som “bröt” detta certifikat. Detta hände för över ett år sedan, och medan en senare uppdatering lovade att åtgärda problemet, finns det många berörda användare som översvämmer Xiaomi-forumen och letar efter en lösning i detta avseende. Nu ser vi att ett slutgiltigt beslut kan vara på väg, även om det råder stor skepsis bland de drabbade.

Finns det en lösning?

Enligt Piunikas hemsida indikerade en pålitlig moderator för Xiaomis officiella forum nyligen att företaget arbetar på en lösning. Detta betyder att en fix kan ha varit nära förestående, men det verkade också som att Pocophone F1 skulle anses vara lika, men det är den inte. Hoppet minskar när mjukvarustödet för dessa enheter upphör. För nu återstår bara att vänta eller prova några av de effektiva lösningarna, men inte för alla användare.

Lösningen är framgångsrik i vissa fall, den går via ingången till menyn Inställningar / Lösenord och säkerhet / Fingeravtryck / Betalningar med fingeravtryck. Sedan i alternativet Widewine L1 klicka på ladda ner certifikat. I de flesta fall måste du också starta om din enhet och rensa Amazon Prime-cachen. Videor och Netflix för att titta på HD-innehåll igen.

Källa> Piunikaweb