Problem med vissa HomePods och version 14.6 och 15 beta –

Min HomePod är nu tegelsten

Detta är inte vårt fall, men det skulle kunna vara om vi hade originalmodellen, en som Apple nyligen officiellt slutade sälja. Vad händer med honom? Tja, dessa smarta högtalare från Apple tydligen Dö med version 14.6 (den senaste för närvarande officiella och stabila versionen), såväl som med betaversion 15.

Enligt några kommentarer på nätverk och forum, som Apple Support eller Reddit, beskrev de olika symptom som slutade med samma resultat: en HomePod som slutade fungera förvandlades till en tegelsten var den än var.

För att vara mer specifik, med båda versionerna av HomePod-operativsystemet, kan problem börja utan svar eller ett fel med regelbunden användning av dess funktioner. Sedan är det problemet överhettas, vilket skulle vara farligast, eftersom höga interna temperaturer i dess komponenter kan orsaka fel på kortnivå som redan skulle vara irreparerbara.

Innan varningen utlöses och vissa bestämmer sig för att inaktivera dem direkt, bör du förstås vara medveten om att det ser ut som att den gemensamma poängen med alla dessa fel är att delar Apple TV eller stereokonfiguration med en annan HomePod. För tillfället har det inte dykt upp en enda användare som skulle använda den på egen hand och gjort något slags misstag som ledde till att högtalaren blev en pappersvikt.

Därför, om du har den ursprungliga HomePod med dessa versioner, bör du kolla in dem så att du inte ångrar något mer ont. Åtminstone tills saker är uppklarade lite mer och Apple själv utfärdar någon form av uttalande eller lösning till offer om det är ett representativt antal och det visas att det finns ett verkligt samband mellan mjukvaruversionen och buggarna. …

Påverkar detta fel HomePod mini?

Nya HomePod minihögtalare verkar inte ha lidit på grund av detta påstådda fel, genererat av systembetaversionerna 14.6 och 15, eller används ensamma, varken i samband med en Apple TV eller i stereo med en annan HomePod mini ansluten.

Så om du har den minsta av Apples smarta högtalare är det i princip inget att göra. Och om du har en originalmodell, var försiktig. Även om det också ska sägas att krascher i samband med alla Apple-produkter tenderar att generera höga förväntningar, även om de bara påverkar en minimal andel av enheterna. Vilket inte betyder att om det är programvara som orsakar felet så ska Apple inte anta felet och erbjuda en lösning på det. Låt oss se vad som är kvar av allt.

Relaterade artiklar

Back to top button