Problem med skärmarna i Xperia XZ2 och XZ1-serien, har du dem också? Sony erkänner men löser inte (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Problem med skärmarna i Xperia XZ2 och XZ1-serien, har du dem också? Sony erkänner men löser inte (foto)

På senare tid, i smartphone-gemenskaperna som ingår i Sonys Xperia XZ2 och Xperia XZ1-serie, har flera bevis dykt upp på skärmproblem lite relevant och irriterande. Sony bidrog också till att göra historien intressant och stannade bara för att inse besväret, utan att tänka på en möjlig lösning slutgiltig.

Problemet vi talar om visas i bilder som visas i galleriet: skulle bestå av skärmproblem orsakade av dessa fläckar och linjer kan upptäckas med blotta ögat. De skulle inte vara permanenta, men de skulle försvinna efter en tid. Med tanke på problemets spridning har den japanska tillverkaren beslutat att kommentera det och uppger det detta är inte en defekt hårdvara eller mjukvara men orsakade “från elektrostatik“i vissa enheter som bara är tillfälliga.

Därför skulle det enligt Sony inte vara ett problem utan den enkla konsekvensen av att använda en speciell teknik för att göra skärmarna. Genom att analysera förklaringen är det fortfarande svårt för oss att tolka den eftersom det pratas mycket om elektrostatik generisk.

Sony kan hänvisa till en ansamling av elektrostatiska laddningar på skärmytan, som interagerar med bl.a dioder på displayen (som är grunden för dess funktion) eller med digitaliseringsmatrisen som är användbar för pekfunktioner.

De elektrostatiska laddningarna som nämns ovan skulle variera i större utsträckning på grund av fingrarnas interaktion med själva displayen och detta kan få dem att ackumuleras. Vi specificerar att den tolkning som presenteras är bara en hypotesväntar på att Sony ska släppa ytterligare förtydliganden.

Relaterade artiklar

Back to top button