Problem med multi-toch på Pixel 2 med Oreo 8.1? XDA ger dig lösningen (med root) (uppdaterad: officiell fix i juni)

Note: We hope you enjoy reading this article: Problem med multi-toch på Pixel 2 med Oreo 8.1? XDA ger dig lösningen (med root) (uppdaterad: officiell fix i juni)

Efter uppdateringen till Android 8.1 Oreo hade några användare klagat problem med multi-toch av Google Pixel 2-skärmen, men även om Mountain View-företaget länge har varit medvetet om problemet, har en officiell lösning ännu inte släppts. För detta fick samhället arbeta på sitt eget sätt och kom på en metod för städa upp problemet.

För de som inte är medvetna om detta är buggen relaterad till en felaktigt erkännande trycker på skärmen. Som du kan se i videoklippen i slutet av artikeln, när du använder två fingrar på Pixel 2-skärmen finns det små intermittenta “spökberöringar”, som gör användarupplevelsen ganska frustrerande.

Tyvärr, för att lösa detta problem kommer det att vara nödvändigt att tillgripa modding. Lösningsmetoden som föreslagits av samhället XDA innebär användning av ett formulär Magiskså för att kunna använda den måste du ha en smartphone med bootloader upplåst och behörigheter rot aktiverad.

Eftersom det är en enkel men ganska invasiv procedur när det gäller mjukvarudelen av systemet, rekommenderar vi att den endast används för expertanvändare genom modding.

För mer information och för ladda ner alla nödvändiga filer kan du hänvisa till guiden om XDA som du hittar på den här adressen.

Uppdatering 2018-04-11 kl 09:25

Felet i fråga var Löst, åtminstone programmatiskt AOSP, och detta åtagande vittnar om det. Problemet är att denna korrigering inte kommer med maj-patcharna, förmodligen för att de senare faktiskt redan har stängts (i praktiken är den nuvarande månadens patchar faktiskt de från föregående månad), så vi får vänta tills juni.

Den långa väntan är synd, men vi vet åtminstone att en officiell lösning kommer. Under tiden, om du har root-behörigheter och problemet stör dig, kan du följa råden ovan.

Relaterade artiklar

Back to top button