Problem med att installera gamla program i Windows 10: hur man fixar dem

Det finns flera anledningar till att några av dem hittills har vägrat att uppgradera till den senaste versionen. operativ system … Från telemetri , Tvärs över UWP eller helt enkelt genom applikationerna de använder i Windows 7. Med allt och om Windows 7 är mer eller mindre säkert eller föråldrat, är sanningen att det är ett bra operativsystem. Oavsett vilket slutade den att ta emot officiella säkerhetsuppdateringar i januari förra året, åtminstone gratis, även om den fortfarande kan uppgraderas från Windows 7 till Windows 10 gratis.

Många användare stöter på problem när de migrerar till Windows 10

Därför, när vi väl har fattat beslutet att migrera, finns det användare som kan stå inför ett stort problem. I synnerhet menar vi att vissa kan uppleva inkompatibilitet med vissa applikationer. Kanske är det för att vår gamla Windows 7 applikationer fungerar inte i den nya versionen av operativsystemet.

Det behöver inte vara en vanlig grej i början, men med allt och med det så finns det förstås några fall. Faktum är att Microsoft nyligen bekräftade det Windows 10 kompatibel med nästan 99 % av applikationerna i Windows 7. Han vill dock på något sätt säkerställa att byte till ett nytt operativsystem inte ska vara ett problem. Naturligtvis, om du har problem med att installera och använda Windows 7-applikationen på din PC låt oss se vad vi kan göra.

Till att börja med kommer vi att berätta att Microsoft tidigare laddade Windows-kompatibilitetsläge för tidigare versioner av systemet. Detta gör detta för att säkerställa att mjukvara och applikationer utvecklas i gamla versioner fungerar korrekt på det senaste operativsystemet. Med allt detta, om du stöter på ett problem med att installera en app som du använde i Windows 7 på Windows 10, låt oss se hur du fixar det.

Åtgärda problem med att installera program på Windows

Det första vi gjorde var alltså att högerklicka på installationsfilen, det vill säga exe eller msi för applikationen. Därefter väljer vi Egenskaper alternativet, så vi placerar oss i kompatibilitetsfliken.

När vi väl är i det nya fönstret som visas här markerar vi rutan “Kör detta program i kompatibilitetsläge för”. Då kommer vi att se en rullgardinslista där vi kan välja den version vi vill ha Windows I detta fall. För att slutföra denna process väljer vi det alternativ vi behöver och klickar på OK. Från och med nu kan vi installera applikationen som vanligt genom att dubbelklicka på den, den ska inte anropa någon Problem

Å andra sidan har vi också möjlighet att högerklicka på programmet och välja menyalternativet Felsökning. kompatibilitet Problem.

Dessa enkla steg hjälper oss att säkerställa att Windows 7-appar som orsakar problem i Windows 10 nu kan installeras och användas normalt.

Relaterade artiklar

Back to top button