Problem med att bli kallad Alexa som Amazons assistent –

Problem med att jag heter Alexa

Med tanke på att Amazons assistent fungerar som en riktig butler till din tjänst, behöver det inte vara god smak att kalla dig med samma namn, speciellt om du är ung och omger dig med väldigt lekfulla vänner. Detta är vad som händer med många flickor i Storbritannien, där över 4 000 personer under 25 år är namngivna. Alexa.

Enligt Heather (namnet är fiktivt för att upprätthålla anonymiteten) började hennes dotter Alexa utstå de ständiga skämten från sina klasskamrater, som inte slutade skämta och kallade hennes Amazon-assistent vid hennes namn. Lilla Alexas upplevelse var så traumatisk att hennes föräldrar tvingades officiellt byta namn och skola för att börja på ett nytt stadium.

Som de säger, det var inte bara barnen som skämtade, för till och med någon lärare vågade släppa en lätt anekdot förknippad med assistenten. Och, naturligtvis, ibland inser vi inte hur sårbara och ömtåliga bebisar är, och allt detta har lett till förändringar i flickans beteende, försök att undvika att gå i lektionen och manifestationen av våld.

Ett annat bevis talar om en 6-årig flicka som redan uthärdar samma retande, och hennes föräldrar säger att situationen påverkar hennes barns självförtroende.

Föråldrat namn

Alexa-namnproblemet är inte begränsat till Storbritannien eftersom namnet Alexa är mycket vanligt även i USA och andra europeiska länder. Men det kommer att bli mindre och mindre. 2016 rankades detta namn på 167:e plats bland populära namn, och 2019 sjönk det kraftigt till 920:e plats.

Kommer Amazon att byta namn på Alexa?

Spotify Alexa

Amazon har redan beslutat om frågorna relaterade till namnet på hans assistent och försäkrar att “vi har utvecklat vår röstassistent för att återspegla de egenskaper som vi värdesätter hos människor: intelligens, uppmärksamhet, känslighet och öppenhet.” Vi är ledsna över upplevelsen du delade, och vi vill göra det klart att all förföljelse är oacceptabel och vi fördömer den på det starkaste möjliga sätt.”

Uppenbarligen kommer Amazon inte att ändra namnet på sin berömda assistent, och som en ursäkt för att påpeka att du kan ändra namnet på Alexa till något annat i inställningarna för Echos och den virtuella assistenten, så det är tekniskt sett inte en påtvingad namn. … Ur ett Amazonas perspektiv, kommer fotbollsspelare, sångare och populära karaktärer också behöva byta namn om de förlöjligar andra människor?