Potentiell ny Apple hälsorelaterad produkt –

Ny hälsoprodukt Signerad av Apple

En jobbannons som lades ut av Apple på sin webbplats innehöll ett erbjudande som fångade många användares uppmärksamhet. Det söker en Senior Engineer Project Manager som är specialiserad på sjukvårdsteknologier. Beskrivningen beskriver att funktionerna hos denna ingenjör kommer att fokusera på att leda designen och utvecklingen av Apples hälso-hårdvaruprodukter. Än så länge är allt korrekt. Men det som verkligen är intressant är när Redan existerande produkter som Apple-klockor eller Beddit-skärmar nämns inte. Detta tyder på att Apple redan kommer att arbeta på en ny produkt relaterad till personligt välbefinnande.

Uppenbarligen finns det inga detaljer om en viss produkt eller dess möjliga funktion. Men det är anmärkningsvärt att Apple självt, i samband med tillsynen, alltså avslöjade en del information som kunde vara så mycket uppskattad. Det som är klart är att a priori kommer det inte att vara en snabb produktlansering , om den verkligen existerar, men denna utveckling kommer att börja nu och kan ta år.

Om du är intresserad av att delta i detta jobberbjudande bör du känna till kraven. Framför allt kräver förslaget minst 5 års erfarenhet som projektledare. Allt detta är tydligt relaterat till konsumentprodukter eller medicintekniska produkter. Dessutom rapporteras det också resor kommer att vara en viktig del av jobbet gå till förhandlingar med leverantörer eller förbereda en leveranskedja. Till detta kommer att kunskaper i det kinesiska språket värderas positivt. Detta är vettigt eftersom en stor del av produktionen finns i detta land.

Apple fortsätter att fokusera på hälsa

Som vi sa är det ingen överraskning att Apple vill stärka sin närvaro i sjukvårdsvärlden. Funktioner som att mäta blodsyre med en Apple Watch eller möjligheten att utföra ett enkelt EKG har blivit mycket populära på marknaden. Vi har hört bokstavligen många historier om liv som räddats med dessa funktioner. Det är därför det är möjligt att Apple Watch förblev “liten” och kommer att vilja gå vidare till en annan serie innovativa produkter. Fördelen de har nu är att de kan börja med grundidén att skapa en hälsoprodukt.

Vi har sett hur den kommande Apple Watch kan inkludera lämpliga sensorer för att mäta blodsocker. Men det är möjligt att i framtiden och med utvecklingen av telemedicin, med hjälp av en enkel apparat, andra definitioner kan göras icke-invasivt … Detta är något som Apple arbetar med med många biomedicinska yrkesverksamma och ingenjörer som nu expanderar med de jobberbjudanden vi redan presenterar.