Polypane: Tillägg för att göra kontrasten på webbsidor mer läsbar

I det här innehållet kommer vi att berätta hur du kan öka kontrasten på webbsidor för att göra dem mer läsbara. Många webbsidor använder pastellfärger på mjuka bakgrunder, vilket kan vara mycket glädjande för många människor, men bristen på starka kontraster kan göra upplevelsen hemsk för dem med synproblem.

Hur kan jag öka kontrasten på webbsidor för att göra dem mer läsbara?

Kontraster hjälper till att definiera texten i bakgrunderna, och att tvinga fram dem kan hjälpa till att göra sidan mer läsbar, även om det kan förstöra en del av den visuella effekt du vill definiera när du renderar, vilket trots allt är syftet med innehållet.

Webbläsare har inte denna lokala resurs, det finns inget sätt att trycka på högerknappen på sidan vi besöker och justera dess kontrast. Vissa bildskärmar kan göra detta, men resultatet är ofta ganska tveksamt, eftersom varje webbsida kan svara olika på dessa inställningar.

Metoden vi kommer att presentera för dig idag är en lösning som kan implementeras i Chrome, Edge, Firefox, Brave och Vivaldi, den erbjuder ett tillägg, en panel som vi kan installera gratis för att få kontrollen du kan se i skärmdumpen. Detta i sin tur hanterar och kontrollerar kontrasterna i det vi ser bättre.

Arbetsmodellen är som följer:

Text med låg kontrast är det vanligaste tillgänglighetsproblemet och påverkar 86,4 procent av sidorna. Baserat på teknik utvecklad för Polypane, fixar detta gratistillägg (https://polipane.app) automatiskt kontrastproblem på alla webbplatser du besöker.

Den ansvarsfulla algoritmen hittar kontrastproblem och rekommenderar automatiskt den närmaste färgen med tillräcklig kontrast. Det är en tillgänglig resurs för webbplatsbyggare med Polypane och använder samma kod för att skapa ett gratis plugin som kan hjälpa många.

Det bästa är att den kan justera inställningarna automatiskt, men vi kan till och med anpassa den genom att be den lägga en svart bakgrund bakom varje text för att förbättra läsbarheten.

Du kan installera detta plugin från fix11y.com.

Relaterade artiklar

Back to top button