Poly Network hacker returnerar nästan alla $610 miljoner i stulna tillgångar

En av de största stölderna av kryptovaluta i historien har förvandlats till en av de märkligaste, där förövaren eller förövarna lämnade tillbaka nästan alla $610 miljoner i tillgångar till offret Poly Network.

Tidigare i veckan hackades den decentraliserade finansplattformen Poly Network och uppskattningsvis 610 miljoner dollar i kryptosvep. Företaget vädjade till angriparen eller angriparna och uppmanade dem att lämna tillbaka pengarna och undvika åtal.

Från och med onsdagen returnerade den eller de förmodade hackarna 260 miljoner dollar i tillgångar, rapporterar . En annan grupp av returer förde det beloppet upp till 342 miljoner dollar på torsdagen.

På fredagen skickades merparten av intäkterna tillbaka till Poly Network, även om tillgångar på 268 miljoner dollar för närvarande finns på ett konto som kräver nycklar från både företaget och angriparen för att komma åt. Den påstådda hackaren eller hackarna i ett meddelande inbäddat i en kryptovalutatransaktion sa att de skulle “tillhandahålla den sista nyckeln när _alla_ är redo”, rapporterar.

Ytterligare 33 miljoner dollar i tjuder är också utestående, med dessa medel frysta i ett försök att återvinna de stulna polletterna.

Genom att kommunicera över ett blockchain-konto som användes under rånet hävdade den eller de påstådda hackaren att slutmålet var att avslöja sårbarheter i Poly Networks system. Planen hade alltid varit att lämna tillbaka pengarna, hävdade de.

“Jag är inte särskilt intresserad av pengar! Jag vet att det gör ont när folk blir attackerade, men borde de inte lära sig något av de hackarna?” ett inlägg lyder, enligt .

På fredagen sa Poly Network att de erbjöd en “bug-bounty” på 500 000 $ till en enhet som de har använt sig av att kalla “Mr White Hat” för att ha hjälpt till med att förbättra företagets säkerhet.

“Vi vill nu tacka hans engagemang för att ha hjälpt oss att förbättra Poly Networks säkerhet och hoppas att han kommer att bidra till blockchain-sektorns fortsatta utveckling efter att ha accepterat Bug Bounty,” sa Poly Network, enligt .

Analytiker tror dock att “Mr White Hat” kan ha ändrat sig efter att ha insett att stulna tillgångar var svårare att likvidera än vad som ursprungligen planerats på grund av den relativt transparenta karaktären hos blockkedjeteknologin som kryptovalutor bygger på.

Poly Network verkar i DeFi-sektorn, som försöker replikera traditionella utlåning- och handelssystem med blockkedjeteknik. Företaget erbjuder kunder möjligheten att överföra tillgångar från en blockkedja till en annan, bland andra tjänster.

Stölden involverade bitcoin, ether, shiba inu, tether och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button