POCO M3 Pro 5G vs Samsung Galaxy A22 5G jämförelse –

Medelklassen är mer intressant än någonsin, dess egenskaper har säkert inget att avundas vissa dyra mobiltelefoner som vi hittar på marknaden, och de tillfredsställer våra behov mer än någonsin. Två bra exempel: LITEN M3 Pro 5G och Samsung Galaxy A 22 5G som erbjuder mycket kraftfulla funktioner för väldigt lite pengar.

Att skaffa en 5G-mobil är billigare idag än någonsin, vilket vi såg under de senaste månaderna när vi kände till telefoner som kostar ännu mindre än 200 €, medan det fram till nyligen var nödvändigt att betala minst 600 € för att ha en telefon med denna anslutning. … Dessa var de två billigaste mobiltelefonerna idag.

Skärm och mått

I denna aspekt har vi att göra med två telefoner som erbjuder oss lite olika storlekar samt lite olika vikter. Till exempel i POKO vi har 6,5 tum IPS-skärm med Full HD+ en upplösning som också har en uppdateringsfrekvens 90 Hz och en perforerad kamera på skärmen. På motsatt sida är den större 6,6 tums skärm Med Full HD+ upplösning, TFT-teknik och 90 Hz teardrop notch uppdateringsfrekvens.

LITEN M3 Pro 5G

Därför ställs vi inför två mobiltelefoner med hög uppdateringsfrekvens samt liknande storlek, även om det finns mer skärm tillgänglig i POCO då den inte har ett hack. Vad gäller storlekarna alltså Xiaomi mobil mer kompakt , som mäter cirka 161,8 x 75,3 x 8,9 mm och väger 190 gram, medan Samsung mäter något större, 167,2 x 76,4 x 9 mm, och den är dessutom tyngre på 203 gram med samma batteri.

Samsung Galaxy A22 5G

Prestanda och minne

I allmänhet har vi att göra med två telefoner som är ungefär som två ärtor i en pod, när det gäller prestanda händer något liknande, eftersom vi står inför samma processor i båda modellerna. Det här är två mellanklasstelefoner med 5G, anslutning tack vare MediaTek Processor Dimensity 700 som också ger utmärkt prestanda för mellanklassen. De modeller vi valt ut för jämförelse är billigast i båda fallen, med 4 GB RAM och 64 GB intern lagring, som i sin tur kan utökas med hjälp av microSD-kort.

MediaTek ventas preocesadores

Därför, i detta avseende, står vi utan tvekan inför nästan identiska prestanda för de två telefonerna, som bara kommer att skilja sig beroende på graden av personalisering de har. När det gäller POCO har vi Android 11 operativsystem under MIUI 12 anpassningsnivå, som utan tvekan är en av de mest populära. Som den som levereras med A22, en telefon med Android 11, om än i det här fallet med det populära One UI 3.1-lagret. Uppenbarligen kommer båda telefonerna under de kommande två åren att få motsvarande uppdateringar till Android 12 och 13. Därför kommer prestandadelen, där de två telefonerna visar sig vara väldigt lösningsmedel.

Foto kamera

Samma sak händer oss i det här avsnittet, eftersom vi i båda fallen hittar nästan samma kamera i absoluta tal. Båda har trippel bakre kameror som har en 48-megapixel huvudsensor, i båda fallen med f/1.8 bländare. Det finns skillnader i makrosensorn, eftersom det i fallet med Xiaomi-mobilen är 2 megapixlar med f / 2,4 bländare, medan det i Samsung är 5 megapixlar med f / 2,2 bländare. … När det gäller djupsensorn har båda samma 2MP-sensor med f / 2,4 bländare.

Poco M3 Pro 5G färger

När det kommer till inspelning video- , vi kontrollerar att de båda gör det med samma Full HD-upplösning , 1080p för POCO och 1152p för Samsung, så skillnaderna är mycket begränsade i detta avseende. Framtill är M3 Pro 5G:s kamera på 8 megapixlar och har en bländare på f/2.2, medan Samsung å sin sida har exakt samma sensor med samma specifikationer. Så, förutom fallet med makrosensorn, som har en högre upplösning i A22, är verkligheten att fotografiskt sett är de två telefonerna nästan identiska.

Samsung Galaxy A22 5G

Batteri och anslutning

Dessa två aspekter är ganska viktiga för vilken telefon som helst, och speciellt när det gäller batteriet kan de vara en avgörande faktor när man väljer en eller annan modell. I det här fallet är sanningen att vi, som i andra aspekter, ställdes inför samma batterier, med identisk kapacitet 5000mAh Fast vid laddning är snabbladdningen något annorlunda. v Poco vi har en lite snabbare 18W medan Samsung erbjuder 15W, så skillnaderna mellan de två borde inte vara alltför märkbara.

poco m3 pro 5g sin fondo

Om vi ​​tittar på anslutningsalternativen kan vi se att båda är ganska kompletta, med början kl dubbelbands Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac vilket ger oss möjlighet att ansluta till 5G Wi-Fi-nätverk i vårt hem. I Bluetooh-anslutningen hittar vi standarden 5.1 i POCO och 5.0 i Samsung. Båda har GPS och A-GPS, samtidigt som de erbjuder oss en USB Type-C-kontakt för att ladda batteriet. Båda har en fingeravtrycksläsare inbyggd i sidoströmknappen, vilket har blivit en trend de senaste månaderna efter att ha varit något marginell i Sony-telefoner i flera år.

Samsung Galaxy A22 5G

Båda erbjuder oss också möjligheten att göra mobila betalningar tack vare NFC-anslutning så funktionaliteten är maximerad i denna aspekt. När det gäller POCO måste vi komma ihåg att den också har en infraröd port, som alla Xiaomi, med vilken vi kan styra tusentals enheter som fungerar med en av dessa kontroller.

Pris och slutsats

Före oss finns två terminaler, som utan tvekan har många liknande egenskaper, i vissa fall nästan identiska, så vi kan placera dem på samma nivå, förutom de minsta detaljerna. När POCO, det här Jag måste erkänna att vi har fler kompakt storleken, a mer attraktiv skärm, med en perforerad kamera, medan laddningen är något snabbare, kan vi inte hitta några stora fördelar, eftersom den är väldigt lik sin konkurrent. När Samsung är framhävd av en kamera som har bästa makrosensorn , med en högre upplösning finns det inte många skillnader.

Därför måste vi välja det ena eller det andra beroende på dess pris, och det är här vi verkligen ser skillnaderna. För nu LITEN M3 Pro 5G för närvarande kan vi köpa det från 145 euro vilket nästan är en present till mobilt 5G, i fodralet Samsung Galaxy A22 5G vi kan köpa den till utgångspriset, åtminstone på Amazon, i storleken 229 euro … Så vi pratar om en skillnad på 80 euro, vilket utan tvekan är kapitalet för att välja Poco. En mobiltelefon som erbjuder i stort sett samma som konkurrenten, men till ett mycket mer anpassat pris.

Relaterade artiklar

Back to top button