Poco M3 Pro 5G vs Redmi Note 10 5G jämförelse –

Det är inte alltid vi hittar så liknande mobiltelefoner när vi köper, men hur kunde det vara annorlunda? Xiaomi Därav denna likhet, med tanke på det breda utbudet av mobiltelefoner. Det finns två av dem också mellanklassmobiler som Poco M3 Pro 5G och Redman Notes 10 5G som med det justerade priset har ett bra mottagande.

En serie terminaler som gör det svårt att välja en av dem, med tanke på deras många likheter, men trots att vi känner till deras nycklar hjälper vi dig att välja mellan dessa två modeller, som till och med sammanfaller i tiden. Båda släpptes 2021, lite senare än Poco M3 Pro 5G, men utan märkbara förändringar i någon av dess sektioner eller i lösningen.

Samma i nästan allt

Det är ingen slump att nästan alla specifikationer och aspekter av en smartphone vi kommer att se är desamma eftersom, som många av er vet, Xiaomi och Poco är olika företag, men de fortsätter att samarbeta för att forma mobila enheter. I det här fallet verkar det som att båda märkena gjort ett undantag och introducerat dessa modeller, som annars inte skulle ha nått Spanien i båda fallen, men att några av dem skulle åka till Indien och andra till den europeiska marknaden, men något är det. Han gav ett andra erbjudande i vårt land och det kan finnas skillnader som vi kommer att se.

poco m3 pro 5g sin fondoRedmi Note 10 5G inget stöd

Samma chip och anslutning

Den första likheten vi ser är inuti där de är dela Dimensity 700-processor signerad av MediaTek. En mellanklassprocessor tillverkad med en storlek på 7 nanometer som ger en klockhastighet på 2,2 GHz och som även har en ARM Mali-G57 GPU / GRAFISK PROCESSOR. Men de interna likheterna slutar inte där eftersom de också delar LPDDR 4X. RAM- och UFS 2.2-lagring som kan utökas via microSD.

poco m3 pro 5g spel manos

En processor som också erbjuder 5G som en stark punkt i förbindelse använder höghastighetsmobilnät och erbjuder även positionerings-GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou och Galileo. De glömmer inte heller Bluetooth 5.1 LE, NFC för enkel mobil betalning eller ett ljuduttag, som båda har, utan att tappa riktmärkena för båda märkena, integrationen av en infraröd sensor för att styra andra enheter med ett mobilt kommando. …

Två skärmar är som två droppar vatten

I dessa skärmar med IPS LCD-teknik blir likheten uppenbar när vi placerar den ena bredvid den andra, eftersom de har gemensamma medelvärden som leder till att de erbjuder oss 6,5-tums mobila enheter med motsvarande bildfrekvens och når skärmytan på 83 % . Skärmupplösning Full HD+ i båda fallen och de delar till och med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Den har också 395 ppi och till och med stöt- och repskydd Corning Gorilla Glass 3. Det finns inget som skiljer oss åt var ens selfiekamerahålet är i mitten.

Redmi Note 10 5G

Det är likadant i cellerna

Medan vi kontrollerar, i dessa två telefoner Poco och Xiaomi är allt sig likt, men det har inte kommit till ett slut och det är vad även kameror spåras. De matchar med en trippel bakkamera ledd av en 48 MP-sensor. signerad av Sony med f/1.79 bländare som kommer att ge bra resultat under svåra ljusförhållanden med hjälp av HDR och AI. Samtidigt innehåller den även ett 2 Mpx-objektiv för att ta fotografier av de minsta objekten, och det senare objektivet är designat för att förbättra inramningen i porträttläge.

posteriormente redmi 20x

Det finns en 8MP selfiekamera framför, som gör att vi kan ringa videosamtal och ta bilder. Videoinspelning från kameran på denna smartphone erbjuder oss elektronisk digital bildstabilisering som delar till och med 4K-upplösning. Videokonfigurationsalternativen för båda är följande, med en liten skillnad i slow motion:

Liten M3 Pro 5G:

  • 4K vid 30 fps
  • 1080p @ 30/60 fps
  • 720p vid 30 fps
  • Slow motion video: 960 fps

Redmi Note 10 5G:

  • 4K vid 30 fps
  • 1080p @ 30/60 fps
  • 720p vid 30 fps
  • Slow motion video: 120fps

Samma batteri

Med tanke på att allt vi sett hittills är detsamma är det förståeligt att de bestämde sig för att använda samma batteri då förbrukningen skulle vara väldigt lika i båda fallen. Det har 5 000 mAh batteri som laddas med laddaren som medföljer i båda fallen, upp till 18W. Kommer överens med MIUI 12 i båda fallen, tillräckligt med batteri för att avsluta dagen med användning, baserat på olika aspekter.

De enda skillnaderna mellan de två mobiltelefonerna

Även om vi har sett att de flesta av dess aspekter är desamma, finns det också olika saker mellan Poco M3 Pro 5G och Redmi Note 10 5G, det första du redan kan föreställa dig är dess design. Ändrar något utseendet på sina terminaler jämfört med vad Xiaomi gör, för att göra dem annorlunda, i vilket fall den erbjuder oss en terminal med en gemensam kameramodul, men expanderar ändå formen, vilket gör den kontrast med gult eller blått Detta är sant. förändring i förhållande till Redmi. Resten av designen är densamma, vikt 190 g, tjocklek 8,9 mm, vilket gör att du kan placera fingeravtrycksläsaren på sidan.

Minnet som vi hittar i dessa uttagslådor ändras också i åtminstone en variant, eftersom Xiaomi erbjuder ett annat alternativ. Vi ser 4GB + 64GB som basvariant för händerna och den boostade varianten med 6 + 128GB, men däremellan är det bara Xiaomi som låter oss välja 4 + 128GB-varianten.

I mjukvara, som vi redan har gjort, har vi MIUI 12 i båda fallen, den enda förändringen är att Poco drar nytta av dess Liten launcher genom att göra det erbjuder den en något snabbare surfhastighet och en ordning mer typisk för Android, även om vi i alla Xiaomi också kan använda denna Poco Launcher, bara genom att installera den, om den övertygar oss mer, även i denna Redmi Note 10 5G…

Vilken ska jag köpa, eftersom jag är så lika?

I det här fallet, med en så stor likhet, blir valet mellan att välja en eller annan modell svårare och kommer till stor del att bero på priset. Den billigaste Poco M3 Pro 5G vi kan hitta är för närvarande 169 euro, ett pris som står i kontrast till Redmi Note 10 5G, som också finns i Spanien och i samma konfiguration med 4 GB RAM och 64 GB internminne för 189 Euro. Euro.

Om vi ​​tar hänsyn till allt detta och vet att det är två identiska terminaler, olika i design, måste vi bestämma oss: rekommenderar att du köper Poco M3 Pro 5G eftersom inget av de två märkena erbjuder bättre eller sämre uppdateringsstöd, men de liknar varandra. I båda fallen kommer vi att ha rätt, och om den billigaste vid något tillfälle är Redmi Note 10, kommer rekommendationen att vara den motsatta för att spara oss så mycket pengar som möjligt.

Relaterade artiklar

Back to top button