Poco F3 vs Xiaomi Mi 11 Lite jämförelse –

De senaste lanseringarna runt Xiaomi har gjort det möjligt för oss att se intressanta enheter och bland dem Jag är 11 Lite, en av de mest märkbara i hela mellanprisklassen. Men även under undermärket Poco, som har frikopplats helt från Xiaomi för priset, hittar vi Poco F3 en terminal som har gett många anledningar till samtal sedan presentationen och fortsätter att göra det tack vare dess fantastiska egenskaper.

Vi vet att båda smartphones kan rikta in sig på olika aspekter och målgrupper för ingenting lika, men deras likhet i pris och i andra aspekter gör det svårt ta reda på vilken som är bäst att köpa … Efter att ha noggrant studerat allt som de erbjuder oss kommer vi att veta vilken av de två vi ska sluta med.

Poco F3 sin fondomi 11 lite sin fondo

För- och nackdelar med att designa bredvid skärmar

Första ögonblicket vi hittar andra designskillnader än små linsskillnader är glas- och metallkroppen i Poco F3, medan Mi 11 Lite stoltserar med plast och glas. Ändå möjliggör dessa material de ofattbara fördelarna i mobiltelefonen. Mi 11 Lite väger 157 gram och är 6,8 mm tjock. vilket gör den riktigt lätt, medan Poco F3 stiger till 196 gram och 7,8 mm.

Xiaomi Mi 11 Lite

Skärmarna, som är en annan mycket viktig punkt, är i båda fallen Amoled, vilket tillåter oss uppdateringshastigheter 120 Hz respektive 90 Hz för Poco F3 och Mi 11 Lite , detta åtföljs av samplingsfrekvenser på 120 Hz och 240 Hz. Båda har skydd av Corning Gorilla Glass 5 och HDR 10. Båda har valt att integrera en fingeravtrycksläsare på sidan bredvid strömknappen.

Stor skillnad i kraft

När vi tittar på processorerna ser vi det Poco F3 har Snapdragon 870 , en av de mest kraftfulla processorerna hittills, som överträffar Snapdragon 732G, som inkluderar Mi 11 Lite inuti, även om den senare fortfarande är mycket effektiv och mer än tillräcklig för de flesta fall utan att ryckas med siffrorna i detta fall eftersom det kan öppna resurskrävande spel och komprimera dem också.

Poco F3

I tillbakablickar hittar vi ytterligare en nyckelpunkt, eftersom RAM-minnet är av typen LPDDR 5 i Poco F3 och LPDDR 4X RAM-typen i Xiaomi Mi 11 Lite. Något liknande händer med minnet, där Poco har UFS 3.1-lagring, medan Xiaomi-modellen däremot har UFS 2.1. Endast Xiaomi-modellen tillåter oss att lägga till ett internt minneskort till sina alternativ, som har 6 eller 8 GB RAM med 64 eller 128 GB, vilket kontrasterar med 6 eller 8 GB tillsammans med 128 eller 256 GB Poco F3.

Väldigt lika kameror

Om vi ​​är mest oroliga för fotografering och video, så har vi i dessa två smartphones praktiskt taget allt vi behöver utan åtskillnad … Den största förändringen är huvudsensorn, eftersom Poco F3 har 64 Mpx och Mi 11 Lite har 48 Mpx, 8 Mpx vidvinkeln matchar i mars och fortsätter med 5 Mpx makrosensorn i båda modellerna. …

xiaomi mi 11 lite färger

Framtill finns 20MP selfie-kameror på Poco F3 och 16MP på Xiaomi, som är mycket eftertraktade i alla situationer tack vare f/2,45-bländaren i båda. Vi hittar inget teleobjektiv i någon av dem, så vi har endast digital zoom till vårt förfogande.

När det kommer till videoinspelning har båda modellerna en digital stabilisator som glömmer OIS, men de inkluderar följande alternativ:

Liten F3:

  • 4K @ 30/60 fps
  • 1080p @ 30/60 fps
  • 720p vid 30 fps
  • Slow motion video: 960 fps

Min 11 Lite:

  • 4K @ 30/60 fps
  • 1080p @ 30/60 fps
  • 720p vid 30 fps
  • Slow motion inspelning: 120fps

Duell av anslutningar och batterier

När det kommer till att se in i framtiden med en smartphone är det viktigt att väga anslutningsmöjligheter, och här har vi en nyckelpunkt eftersom endast Poco F3 erbjuder 5G … Standarden Mi 11 Lite innehåller det inte, något som gör en annan version av denna modell, där andra aspekter, såsom processorn och därför priserna också ändras. Mi 11 Lite motsvarar i det här fallet 4G, utan att tappa andra punkter ur sikte.

brillo poco f3

Båda modellerna har GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou, Galileo och NFC för mobila betalningar, samt Bluetooth 5.1 LE och infraröd, men ingen av dem har ett ljuduttag. När vi går vidare till batteriet hittar vi en liten skillnad, vilket är Mi 11 Lite innehåller 4250 mAh, medan den i Poco F3 erbjuder oss 4520 mAh. , båda med 33W snabbladdning.

MIUI 12 och Android 11 för båda

Som du kan förvänta dig kommer de nya Xiaomi-terminalerna med MIUI 12 och den senaste Android-versionen, men deras ögon tittar ändå väldigt långt, med minst två andra versioner som uppdateras i två smartphones. Detta ger den hela MIUI-upplevelsen, även inställningen Always On Display eftersom den har en Amoled-skärm och två högpresterande terminaler.

xiaomi miui 12

Priser och rekommendationer

Innan du väljer någon av dessa två smartphones är det viktigt att titta på priserna, där det finns märkbara skillnader. Mi 11 Lite är billigare till 298 euro i versionen med 6 + 128 GB, i samma variant stiger Poco F3 till 349 euro, vilket är skillnad på 51 euro med de förändringar vi känner till.

Detta får oss att uppskatta skillnaden och fundera på om vi behöver en bättre design, lite högre upplösning i sina kameror, 5G, ett extra batteri och framför allt mer kraft i terminalen. Skillnaden på 50 € är hur mycket dessa förbättringar kostar och det skulle vara nyckeln, om än nedan vår rekommendation Mi 11 Lite Dess tjocklek och vikt, och allt den har, gör den till den perfekta smartphonen för dem som inte behöver 5G ännu.

Relaterade artiklar

Back to top button