PlugBug Slim recension: Lätt att få i fickan

Den nya PlugBug Slim syftar till att ge 20W kraft i en ultrakompakt design perfekt för resor eller områden som är för trånga för traditionella väggvårtor. Det är en utmärkt produkt i sig, men vi satte igång för att se om det var värt det på en alltmer trång marknad.

En kompakt design

Twelve South gjorde PlugBug Slim av tvåfärgad plast. Större delen av kroppen är en matt vit finish som matchar väl med Apples rena estetik.

PlugBug Slim och Apple TV Siri Remote

PlugBug Slim och Apple TV Siri Remote

När det gäller storlek förblir PlugBug Slim trogen sitt namn. För att ge dig en referenspunkt är den något smalare än den nya Apple TV Siri-fjärrkontrollen men ungefär 30 procent tjockare.

Stiften på PlugBug Slim svängs bekvämt in i kroppen för enkel resa. Den här funktionen har blivit nästan vanlig för laddare nuförtiden, men det gör det inte mindre användbart att ha den här.

PlugBug Slim från alla vinklar

PlugBug Slim från alla vinklar

Det finns en enda USB-C PD-port på PlugBug Slim, och den sitter i botten. Kabeln dras antingen rakt upp eller rakt ner när den är ansluten, vilket gör enheten väl lämpad för de trånga, svåråtkomliga områdena.

Till skillnad från Apples laddare inkluderade Twelve South också en LED-statuslampa för att låta dig veta att uttaget har ström. Om uttaget är anslutet till en strömbrytare är det inte alltid uppenbart att ström flödar. Med statuslampan finns det viss transparens där.

20 watt effekt

Valet att gå med en uteffekt på 20W är intressant. Twelve South berättar att detta är mer i linje med Apples produktportfölj än vissa andra tredjepartsladdare som överstiger 20W. Vi håller med om den bedömningen – till en viss grad.

Apple inkluderar en 20W-laddare med de senaste iPad-proffsen. En 20W laddare krävs för att använda en MagSafe laddningspuck. Den maximala ingången för en iPhone är cirka 20W. Även HomePod mini levereras med en 20W adapter i kartongen.

PlugBug Slim jämfört med Apples skrymmande 20W USB-C-laddare

PlugBug Slim jämfört med Apples skrymmande 20W USB-C-laddare

Som sagt, det finns tillfällen då 20W inte räcker. De ovan nämnda iPad-proffsen levereras med en 20W-laddare men kan acceptera mycket mer. Och MagSafe Duo behöver 27W ström om du vill ladda din iPhone snabbare än 11W.

Det beror i slutändan på vad du använder detta till. Om du försöker snabbladda en iPad Pro eller köra din MagSafe Duo i topphastighet, leta någon annanstans. Men om du hamnar i de andra hinkarna där 20W är sweet spot, är du klar med PlugBug Slim.

Ska du köpa PlugBug Slim?

I slutändan, vad du betalar för här är formfaktorn. Det finns inte riktigt något som passar denna formfaktor exakt. Om du håller den i handen känns den som en solid, välbyggd laddning som du kan lita på och som lätt glider ner i vilken ficka som helst.

Twelve South PlugBug Slim i väggen

Twelve South PlugBug Slim

Kunniga shoppare kanske känner till några av de andra alternativen på marknaden. Anker PowerPort Atom III är den vanligaste i gänget. Den stöder GaN och ger ut på 30W. Men den är utan tvekan bredare, inte riktigt lika smal och är tyngre än PlugBug Slim. Det matchar inte heller Apples utseende och känsla, med levande blå ljus, strukturerad plast och stora logotyper.

Förutom Ankers erbjudanden pressar olika GaN-laddare på kuvertet vad gäller storlek. Men ingenting matchar storleken, och Apple-specifikt ser ut som Twelve South gör med PlugBug Slim.

Beroende på ditt individuella användningsfall kan Twelve South ha lagt ut den perfekta väggladdaren. Om det inte stämmer överens med dina behov är dina alternativ öppna.

  • Snygg matt vit look
  • Tvåfärgad design med dold söm
  • 20W är tillräckligt snabbt för det mesta av din Apple-utrustning
  • Ultratunn för trånga utrymmen
  • USB-C
  • Hopfällbara stift
  • 20W räcker inte för fullhastighets iPad Pro eller MagSafe Duo
  • Endast en USB-C-port
  • Andra smala laddare använder GaN eller högre hastigheter med liknande storlekar
  • Pris per watt är i överkant

Betyg: 4 av 5

Relaterade artiklar

Back to top button