Pixel 4a 5G och Pixel 5 har samma skärm: böjt nej, OLED ja, men bara FHD +

I år har Google beslutat att ställa om korten på bordet lite angående lanseringen av de nya pixlarna. Tack vare pandemin, men också tillkomsten av 5G, kommer de kommande två modellerna som kommer i hyllorna att vara Pixel 5 5G och Pixel 4a 5G. De två, trots namnet traditionellt antyder motsatsen, de kommer att ha mycket gemensamt på hårdvarunivå från och med skärmen.

Idag har det faktiskt framkommit för båda samma panel kommer att användas, tillverkad av samma leverantör, om än i två lite olika storlekar. Pixel 5 faktiskt borde det ha en 6,01 “skärm diagonalt, medan Pixel 4a 5G det kommer att bli lite större att komma till 6,24. Båda monterar en skärm Styv OLED, billigare än de flexibla OLED: erna som vanligtvis används i toppen av sortimentet eftersom de kan fällas på sidorna för att möjliggöra mindre ramar.

LÄS OCH: Här är Snapdragon 732G, den nya mellanprocessorn

Detta betyder de två telefonerna de kommer inte att ha en krökning på kanten, men de kommer att vara helt platta. Valet gör det dock möjligt för Google att innehålla kostnader, liksom beslutet från begränsa upplösningen till FHD + kasserar därmed visning i QHD +. I det här fallet, förutom kostnaderna, fanns det verkligen ett resonemang om lämplighet: en sådan hög upplösning medför inte särskilt tydliga förbättringar trots att de har en större påverkan på batteriet, som, som tradition på pixlarna, inte kommer att vara så stora.

SMARTWORLD FACEBOOK GROUP

TELEGRAMKANALER ERBJUDER

Via: Android Headlines

Relaterade artiklar

Back to top button