Pixel 3 kommer att produceras av Foxconn och lanseras under hösten, men en “ny Android” kommer i början av 2019

Note: We hope you enjoy reading this article: Pixel 3 kommer att produceras av Foxconn och lanseras under hösten, men en “ny Android” kommer i början av 2019

Två oberoende källor, Bloomberg och WinFuture, har under de senaste timmarna publicerat rapporterna överens om framtidens Pixel 3, som under de senaste dagarna har börjat ta form ganska tydligt. Bloomberg citerar “personer som är insatta i saken“medan WinFuture verkar ha kommit i besittning av konfidentiella dokument som skulle bekräfta svart på vitt vad som rapporterats.

Specifikt är båda källorna överens om namnet på Pixel 3-tillverkaren: Foxconn, samma som iPhones, bara för att förstå varandra. Pixel 3 kommer därför att vara de första riktiga “Google”-smarttelefonerna, som hittills hade förlitat sig på vissa Android-partners (HTC och LG) för att förverkliga tidigare modeller. Specifikt, enligt WinFuture, borde det vara FIH Mobile, ett dotterbolag till Foxconn, som tillverkar de två smartphones.

I detta avseende talar Bloomberg om “minst två nya modeller“, som vi kommer att ringa tills motsatsen bevisats Pixel 3 och Pixel 3 XL, som bör komma i oktober, liksom tidigare år; WinFuture nämner istället augusti-september som ett möjligt tidsfönster för releasen.

Vi tenderar mer att tro på den första hypotesen, men dessa saker förändras lätt på ett oförutsägbart sätt, så låt oss ta perioden för given, utan att uppehålla oss för mycket vid den exakta månaden.

Vad de båda är överens om är det faktum att den större modellen, internt kallad Google GB1kommer att ha en ny “hårdvaruskärm”, närmare bestämt en hack överst, vilket kommer att vara smalare men högre än iPhone X; bekräftade också haka längst ner på smartphonen. Den minsta Google GC1, eller Pixel 3, kommer istället att behålla en mer traditionell design, utan hack. Båda kommer att baseras på Snapdragon 845men vi tror inte att detta någonsin har varit föremål för tvivel.

Det kommer även “nya sensorer och kameror”. Närmare bestämt talar Bloomberg om två främre kameror för Pixel 3 XL, men inte Pixel 3, i motsats till vad vi har sett i de senaste läckta skärmskydden, som annars verkar passa denna beskrivning perfekt.

Den bakre kameran ska istället vara kvar bara en, på båda modellerna (öppningskonceptet gjordes före denna information). Det här är en ovanlig detalj: tillverkare använder vanligtvis två kameror på baksidan och en framtill, och det skulle vara ovanligt för Google att göra tvärtom. Vi vet dock inte vad det exakta syftet med de två främre sensorerna är, så vi kommer oundvikligen att behöva återkomma till ämnet i framtiden.

Googles långsiktiga idé är att helt eliminera ramarna men för tillfället har skåran varit den enda lösningen för att maximera skärmen, samtidigt som den bibehålls främre stereohögtalare. Vi skulle kunna diskutera det här konceptet länge: delvis gjorde vi det här, och vi kommer säkert att göra det i framtiden, kanske när vi har riktiga bilder av de två smartphones, för att inte bara tänka abstrakt.

Men om man lägger pixlarna åt sidan för ett ögonblick, finns det en mycket intressant mening mot slutet av Bloomberg-rapporten, som vi föredrar att rapportera i sin helhet:

Medan Google planerar att lansera sin nya hårdvara, arbetar företaget också på ett uppgraderat Android-operativsystem för lansering så snart som nästa år som drar fördel av större artificiell intelligens.

Google vill att operativsystemet ska kunna utföra fler uppgifter utan åtgärd från användarna.

Medan Google har planer på att lansera nya enheter, arbetar företaget också på en uppdaterad version av Android-operativsystemetsom bör släppas tidigt nästa åroch som du använder mest artificiell intelligens. Google vill ha ett operativsystem som kan utföra flera uppgifter utan användaråtgärder.

Bloombergs beskrivning är ganska vag och sammanfattande. Vissa har tagit upp Fuchsia, men här pratar vi om Android, och att nämna artificiell intelligens, som nu betyder allt och ingenting, hjälper inte till att begränsa fältet. Det är också märkligt att denna Android-uppdatering kommer i början av nästa år, då Android P istället släpps mot slutet av augusti, och det är inte klart om det är en ny större uppdatering av OS eller snarare någon specifik funktion, kanske kopplat till Assistant (eftersom vi alltid pratar om automation).

Alla hypoteser är giltiga för tillfället, men med tanke på Bloomberg som en pålitlig källa är det en loppa i örat som vi sannolikt inte kommer att ta bort.

Relaterade artiklar

Back to top button