Phison kommer att lansera E26-kontrollern för PCIe 5 SSD:er 2022

Phison meddelade att de har utvecklat lagringslösningar och integrerade kretsar för PCIe Gen 5 SSD:er. Enligt tillverkaren kommer nästa generations enheter att finnas tillgängliga 2022.

Phison Electronics (med Silicon Motion) är branschens ledande leverantör av kontroller för NAND-blixtprodukter.

Phison introducerar E26-kontroller för PCIe 5 SSD:er

Phison E26 kommer att möjliggöra PCIe 5-gränssnittsstöd. Detta gränssnitt är som bekant en inbyggd I/O-buss som mest används för grafikkortskommunikation i dagens datorarkitektur och som även kan användas för att koppla nätverk, ljud och så klart lagringskomponenter till moderna SSD:er.

Utvecklingen av gränssnittsversioner gick betydligt långsammare enligt schemat. Intels PCIe 5.0-meddelande stöder dock även Alder Lake-plattformen. AMD kommer att göra samma sak med den kommande Ryzen.

Phison kommer att lansera E26-kontrollern för PCIe 5 SSD:er 2022

PCIe Gen 5 SSD: Bättre prestanda

Phison E26-kontrollern kommer att stödja funktioner som RAID, felkorrigering och PCIe Dual Port. Den kommer även att ha avancerade funktioner som SR-IOV och ZNS.

SSD-enheter, som kommer att stödja de senaste och snabbaste NAND-gränssnitten som ONFI 5.x och Toggle 5.x, kommer också att kunna rymma olika typer av minne som används i lagringsenheter som 3D TLC och QLC NAND, och lagringskapacitet på 16 TB eller högre.

Phison sa att de redan har skickat testprocessorer till sina partners och förväntar sig att produkter kommer att finnas tillgängliga i både servrar, datacenter och konsumentklientdrivrutiner under andra halvan av 2022. Dessa kontroller är viktiga eftersom de tillsammans med NAND-flashminne är den viktigaste komponenten i SSD:er.

Relaterade artiklar

Back to top button