Periscope-kamera kan visas i iPhone 14 –

Även om det i det kaliforniska företagets nuvarande utbud finns stora kameror. Långdistansfotografering ligger något efter när vi tittar på andra telefoner, som Galaxy S21 Ultra från den sydkoreanska tillverkaren, som dock kan erbjuda oss 10x optisk zoom. Av denna anledning kommer vi, som sagt, allt närmare att se den första iPhonen med en periskopkamera och mycket mer efter det senaste patentet utvecklat av Apple.

Periscope system för iPhone 14

Detta patent, som fick så mycket uppmärksamhet, upptäcktes under namnet ” hopfälld kamera ‘. Den beskriver ett system som kommer att bestå av ett par prismor och en uppsättning linser som kommer att läggas mellan dem. Dessutom kan de lägga till en fotografisk sensor och ett infrarött filter för att ytterligare förbättra slutresultatet när du tar bilder.

Så vi närmar oss att kunna njuta denna teknik på iOS mobil … Även om detta inte är en stor nyhet, från 2019 kan vi se Android-telefoner med samma system. Specifikt var den första smarttelefonen som lanserade denna teknik Huawei P30 Pro. Men för invånarna i Cupertino kommer detta att vara ett stort steg, eftersom iPhone 14 kommer att kunna använda 10x optisk zoom eller ännu högre. Detta är ett viktigt steg framåt för kvaliteten på fotoavdelningen.

Apple ansvarar för att tillhandahålla denna information. I hans publikation kan du se hur den amerikanska firmans knep är att ha huvudlinsen dold vertikalt, inte horisontellt. Och huvudproblemet med dagens smartphones är att de saknar tjocklek. Det betyder att de inte kan ha ett objektiv fäst med tillräcklig brännvidd för att få en optisk zoom av hög kvalitet.

Och även om tanken på att se en periskopkamera på iPhone 2022 låter bra … Vi får inte glömma att vi bara har att göra med ett patent, vilket betyder att denna idé inte har lett någonstans. Naturligtvis, om vi tittar på det aktuella panoramaet, kan vi se detta system i Apples mobiltelefon. Främst för att dess stora konkurrenter satsar på denna teknik.

Relaterade artiklar

Back to top button