Peloton skär tillbaka Apple Watch Fitness-stödet till bara cykelklassen –

Peloton tog bort möjligheten för användare att ansluta Apple Watch till Bike+ Bootcamp-klasserna, vilket bara lämnade cykelklassen.

En av de annonserade funktionerna i Peloton Bike+ var dess förmåga att använda Apple GymKit och ansluta Apple Watch för träningsspårning. En nyligen genomförd uppdatering tog bort ännu ett träningspass från att paras ihop med Apple Watch, vilket bara lämnade cykelklassen kvar.

Peloton Bike+ hade redan inaktiverat Apple Watch-paring för styrke- och yogaklasser och kanske inte aktiverar parningsfunktionen för framtida klasser. spekulerar att detta har gjorts för att driva användare till möjliga framtida enheter skapade av Peloton.

Peloton hade förvärvat ett företag dedikerat till att utveckla träningsband tidigare under 2021. Apple Watch skulle konkurrera direkt med deras enhet, så att ta bort funktioner tidigt kan få kunderna att anta det egna träningsbandet senare.

Apple tillverkar inte sin egen gymhårdvara, men de erbjuder en konkurrenskraftig tjänst som heter Apple Fitness+. Tjänsten är tillgänglig som ett månadsabonnemang för $9,99 eller som en del av Apple One Premier-planen.

Pelotons VD kallade Fitness+ en “legitimisering av fitnessinnehåll”, men nu är företagen direkta konkurrenter. Pelotons övergång till träningsband kan vara skäl nog att ta bort Apple Watch-stödet, men med risk för att alienera användare.

Relaterade artiklar

Back to top button