PDFCreator, gratis programvara för att skapa och konvertera PDF –

PDFCreator är ett program för skapa och konvertera PDF-filer av vilken typ som helst snabbt och enkelt eftersom det har automatiserade funktioner som gör att vi kan optimera vårt arbetsflöde. Det ger oss också kompatibilitet med alla redigerare som stöder dokumentutskrift. Således kan vi konvertera alla utskrivbara dokument till PDF antingen i applikationen eller skriva ut direkt från originalfilen. På samma sätt låter det oss konvertera PDF-filer till bildformat som PDF till JPG, PNG och TIFF.

Appen stöder användningen av tokens. Detta gör att de kan användas som platshållare för specifika värden som dagens datum eller användarnamn, bland annat. Detta kan vara till stor hjälp för att förbättra och påskynda vårt arbetsflöde om vi behöver skriva ut många liknande dokument. Dessutom kommer denna programvara också att tillåta oss att digitalt signera dokument, vilket gör att vi kan bevisa författarskap utan att behöva skriva ut och skanna dokumentet.

En annan funktion hos PDFCreator är möjligheten att skicka PDF-filer via e-post, använda flera skrivare, skapa dokument via kommandoraden, använda olika profiler och utföra olika förinställda konfigurationer som att ställa in programmets teckensnitt, använda autospara, skriva ut efter att ha sparats, etc. I Dessutom kan vi kombinera olika dokument till en PDF-fil och skydda den med ett lösenord.

Steg för att konvertera PDF-dokument

Efter att ha startat applikationen visas dess huvudmeny med ett intuitivt gränssnitt och helt på spanska, varifrån vi kan utföra konverteringen i några enkla steg. För att göra detta har vi tre sätt att göra det.

Lägger till en fil

Den första metoden är att lägga till en fil genom att dra och släppa eller använda knappen Välj fil att konvertera.

PDFCreator Archivo Agreement

Efter det kommer ett nytt fönster upp där vi kan välja standardprofilen. Om vi ​​utökar den kan vi välja högre kvalitet, större storlek, skriva ut efter sparande, säker PDF.

PDFCreator elegir profil

Senare kan vi ge den ett nytt namn och välja en plats för att placera den konverterade filen. Det låter oss också skapa dokument i följande utdatafilformat: PDF, PDA / A-1b, PDF / A-2b, PDF / X, JPEG, PNG, TIFF och TXT. Dessutom kan vi kombinera flera dokument till en PDF-fil och skydda den med ett lösenord.

PDFCreator väljer arkivtyp

När du har slutfört konfigurationen klickar du på den gröna knappen Spara för att slutföra konverteringen. När det är klart visas ett nytt fönster där vi kan öppna filen, mejla den eller skriva ut den.

PDFCreator-väktare

En annan metod för att konvertera ett dokument till PDF är att använda Windows snabbmeny. Vi behöver bara välja dokumentet och högerklicka. En snabbmeny visas och vi väljer alternativet “Konvertera med PDFCreator”. Detta kommer att ta upp ett fönster igen där vi kan välja alternativ för att utföra transformationen vi såg tidigare.

PDFCreator snabbmeny

Från utskriftsalternativ

Den tredje metoden som vi måste göra omvandlingen med PDFCreator är att öppna dokumentet som vi vill konvertera till PDF med ett lämpligt program (som ett Word-dokument). Senare, efter öppning, går vi vidare till alternativet “Skriv ut”.

Word och imprimir val PDFCreator

Nu behöver vi bara ändra standardskrivaren för den virtuella skrivaren skapad av PDFCreator. När det är gjort, klicka på “Skriv ut” och konfigurationsfönstret kommer att dyka upp igen så att ändringar kan göras för att konvertera vår fil till PDF.

Slutsatser: ska du använda PDFCreator?

Som vi har sett är PDFCreator ett utmärkt alternativ för att konvertera olika dokument till PDF. Det är ett mycket lättanvänt verktyg för spanska. Den har upp till tre olika konverteringsmetoder. Vi kan göra detta från vår egen meny, från Windows-kontextmenyn eller från avsnittet “Skriv ut” i programmet med vilket vi öppnar vårt dokument för konvertering. Även om den har en betalversion så kostar det inte mycket eftersom vi med gratisversionen kan göra konverteringar i utbyte mot att visa en liten banner i programmets huvudfönster.

Ladda ner PDFCreator gratis

PDFCreator har Gratis version som du kan konvertera PDF-dokument med och som vi kan ladda ner från vår hemsida. Den har också en betald pro-version som är annonsfri, lättare att administrera, tillåter gratis uppdateringar och inkluderar prioriterad e-postsupport. Dess pris börjar på $ 16,90 per enhet. Appen är kompatibel med Windows 10, Windows 8 och Windows 7 SP1.

Installationen av programmet utförs på ett enkelt sätt med hjälp av dess assistent, som bara frågar oss om det språk som vi vill installera det på, att kunna välja spanska. När installationen är klar, om vi går till avsnittet Skrivare och skannrar i menyn Inställningar i Windows, kan vi se till att den virtuella skrivaren skapar oss, som kommer att ansvara för att konvertera våra dokument till PDF med PDFCreator.

Impresoras och escáneres PDFCreator

Alternativ till att konvertera PDF-dokument

Om vi ​​letar efter ett program för att konvertera PDF-dokument till andra format, kan vi välja några av dessa PDFCreator-alternativ.

Wondershare PDFelement

Vi har framför oss en professionell PDF-redigerare som gör att vi kan utföra alla typer av support, som att skapa en PDF-fil, redigera den, kryptera den, kombinera med olika filer och konvertera den. I sin egen meny hittar vi en flik som heter “Konvertera”, varifrån vi går till en av applikationens viktigaste funktioner. Härifrån kan vi optimera PDF:en och konvertera den till Word, Excel eller PowerPoint, och även konvertera den till en bild eller vanlig text. Vi kan ladda ner en gratis testversion från denna länk. Dess pris börjar från 69 euro.

Soda pdf

Detta är ett komplett verktyg som gör att vi kan arbeta med PDF-dokument, att kunna skapa, redigera och konvertera vilken fil som helst. Om vi ​​behöver konvertera till ett annat format kan vi göra det i Word, Excel, HTML eller skapa en bild. Vi kan också utföra funktioner som att dela upp ett dokument, slå samman flera dokument eller exportera dem till Word, Excel, Powerpoint eller bildformat. Om vi ​​vill prova Soda PDF kan vi ladda ner en gratis demoversion från vår hemsida. Dess prissättning börjar på 6,75 € per månad när den faktureras årligen.

Relaterade artiklar

Back to top button