PC Hardware Diagnostics – Gratis programvara för Windows –

Och faktum är att att ha ett bra diagnostiskt verktyg för hårdvara för vår dator kan skydda oss från de vanligaste problemen i vårt system, vilket är avgörande, särskilt om vi har värdefull information som vi inte har råd att sluta komma åt.

Verktyg tillgängliga i Windows 10

Windows 10 har verktyg för alla typer av situationer och användningsområden som standard, så att vi kan använda dem i situationer där vi har problem med olika delar av vår dators hårdvara. I dessa applikationer kan vi hitta Performance Monitor, Resource Monitor, Memory Diagnostic Tool och DirectX Diagnostic Tool.

Prestandamonitor

Performance Monitor är ett ganska okänt verktyg som tillåter oss övervaka prestanda varje del av vårt system. För att komma åt det behöver du bara skriva Performance Monitor i sökrutan på Start-menyn.

Monitor de rendimiento W10

Med den här applikationen kommer vi att kunna komma åt olika systemprestandadata i realtid. Vi kommer att ha data som antalet processorer som används, till vilka du kan lägga till ytterligare räknare som energianvändning, diskanvändning, sökindexstorlek och annat. Det är därför vi står inför en applikation som hjälper oss att diagnostisera alla problem som kan vara relaterade till överdriven konsumtion, och utan att behöva tillgripa några externa applikationer.

Diagnostikverktyg för DirectX

Vi talar nu om ett användbart verktyg som hjälper oss att samla in information om en mängd olika multimediaenheter. Detta gör att vi kan lösa problem relaterade till ljud och video i DirectX-bibliotek … Således blir det ett viktigt element för dem som använder en PC för uppgifter relaterade till video- eller videospel.

DxDiag

DiretX ansvarar för att integrera prestanda- och säkerhetsuppdateringar så att vi optimalt kan anpassa vårt multimediainnehåll. Denna applikation är ansvarig för att generera DxDiag-rapporttextfilen. I den här filen hittar vi all möjlig detaljerad information om vårt teams ljud, grafik och andra enheter. Dessutom kan det här verktyget hjälpa oss att avgöra om vår dators drivrutiner är uppdaterade.

För att köra det behöver du bara trycka på Windows-tangenten + R tangentkombination och kommandot “Kör” visas. Här måste vi skriva dxdiag och trycka på Enter eller OK-knappen.

Minnesdiagnostik

Windows 10 har också ett eget verktyg för diagnostisera och kontrollera tillståndet av vår dators RAM är mängden minne. Denna applikation kallas Windows Memory Diagnostics eller Memory Diagnostics och kräver en omstart för att köras, så det är mycket viktigt att spara allt ditt arbete om du använder det.

Diagnostiskt verktyg för minne

När du startar om datorn kontrollerar verktyget RAM-minnets tillstånd innan operativsystemet och programmen startas och de laddas in i minnet. Programmet använder den minsta mängd RAM-minne som för närvarande körs för att helt testa vad som är tillgängligt eftersom det inte används.

För att börja använda Memory Diagnostics, tryck helt enkelt på tangentkombinationen Windows-tangent + R för att anropa kommandot Kör. Senare skriver vi mdsched och trycker på “Enter” eller “OK”-knappen.

Resursövervakare

Ett annat verktyg som Windows 10 innehåller som går obemärkt förbi av de flesta användare, men som kan vara mycket användbart, är Resource Monitor. Med den kan vi utföra analyser som processer, Hyper-V, .NET-data, RAS-portar, Bluetooth, händelselogg, ReFS och globala händelser med mera.

Interfasrekursionsmonitor

Med hjälp av resursmonitorn kan vi komma åt detaljer i realtid om användning och allokering av systemresurser som t.ex som allmän information, CPU, RAM, hårddiskar och nätverk. Om du använder den kommer vi att få veta om vi har allvarliga fel i minne, processor, hårddiskhastighet eller problem med internetanslutningen.

För att köra det, skriv bara prestandaövervakning i startmenyns sökfält och starta programmet.

Datordiagnostikappar

Utöver våra egna systemverktyg kan vi även använda tredjepartsapplikationer för att diagnostisera vårt systems hårdvara.

HWiNFO64 kan läsa alla installerade sensorer

Denna applikation gör det möjligt för oss att analysera, spåra och diagnostisera olika utrustningar som utgör vår dator. Med hjälp av den insamlade datan kan vi själv kontrollera om allt fungerar som förväntat. Och faktum är att den inte bara kan läsa alla komponentsensorer vi har installerat, utan den kommer inte heller att visa en grafisk representation av dem alla.

Kort beskrivning av HWiNFO64-systemet

Utan tvekan ett mycket användbart verktyg som visar detaljerade beskrivningar av alla våra komponenter, spårar data i realtid för att förutsäga eventuella störningar de kan stöta på. Tillsammans med feldetektering kan vi också få ett register över alla dess verktyg, vilket gör att det kan exporteras i olika format som XML, CSV och andra.

HWiNFO64 är ett gratisprogram som vi kan ladda ner både i installationsversionen och i den bärbara versionen från dess Honest Sign-webbplats.

HE – Hardware Read & Write Utility, kontrollerar fullständig hårdvaruinformation

Nu hittar vi avancerat systemdiagnostikverktyg för Windows. Den är väldigt lätt och dess syfte är att hjälpa oss att kontrollera fullständig information om all hårdvara i vår dator. Med den får vi detaljerad information om processor, minne, skärm, lagring, USB, PCI, operativsystem etc. Av denna anledning är den särskilt lämplig för prestandatester och diagnostik.

Hårdvara läs- och skrivverktyg

Programmet kommer att tillåta oss att samla in information om processorn och generera detaljerade rapporter om alla processer och på så sätt kontrollera utförd diagnostik. Hans förmåga att ta hand om varje komponent i ett lag är imponerande.

HE- Hardware Read & Write Utility är en gratis och lätt applikation som vi kan ladda ner genom att klicka här.

JScreenFix, hjälper till att upptäcka problem med låsta pixlar på monitorn

Den här gången pratar vi om en webbapplikation som ska ansvara för upptäcker problem med låsta pixlar på vår bildskärm. Den är lämplig för både OLED- och LCD-skärmar. Låsta pixlar är en ljus färgpunkt som inte uppdateras när intilliggande pixlar ändras, och är mest märkbar när resten av skärmen är svart. Således kommer JScreenFix att hjälpa oss att återställa låsta pixlar på mindre än 10 minuter.

JScreenFix

Även om det inte är ett ofelbart verktyg eftersom ibland en låst pixel fastnar för alltid på grund av en skärmkrasch, kan du alltid prova det eftersom det är ett gratis verktyg. För att börja använda den behöver du bara komma åt dess webbplats genom att klicka på den här länken.

CrystalDiskInfo, hitta problem med vår hårddisk eller solid state-enhet

Denna applikation kommer att ansvara för att upptäcka problem i vår mekaniska hårddisk eller SSD. Han är ansvarig för att ge oss en allmän och fullständig översikt över vårt förvars tillstånd. För att göra detta visar den oss detaljer som temperatur, aktivitetstid, felfrekvens etc. Och faktum är att om vår hårddisk kan gå sönder på grund av något så beror det på den höga temperaturbelastningen, som vi utsätter dem på en dagligen eftersom värmen kan skada den.

CrystalDiskInfo bärbar

Detta kraftfulla och enkla verktyg hjälper oss att ta reda på och hitta fel på vår hårddisk genom att tillhandahålla data som finns i bakgrunden såsom firmware, standarder eller funktioner som stöds. Vi kan ladda ner det gratis härifrån.

Relaterade artiklar

Back to top button