PayPal kommer att tillåta användare att betala med kryptovalutor hos miljontals handlare –

PayPal-användare kommer snart att kunna använda sina kryptovalutainnehav på plattformen för betalningar hos miljontals av dess handlare över hela världen.

Onlinebetalningsföretaget förväntas tillkännage funktionen för utcheckning av kryptovaluta på tisdag, har rapporterat. PayPal avslöjade först att det arbetade med funktionen 2020, och det förväntas rulla ut till alla 29 miljoner av dess handlare under de “kommande månaderna”.

Kunder som har Bitcoin, Ether, Bitcoin kontanter eller Litecoin i PayPals digitala plånböcker kommer att kunna konvertera dessa kryptovalutor till fiatvaluta för användning i kassan, sa företaget.

“Det här är första gången du sömlöst kan använda kryptovalutor på samma sätt som ett kreditkort eller ett betalkort i din PayPal-plånbok,” sa VD Dan Schulman.

Funktionen bygger på PayPals befintliga stöd för kryptovaluta, som den officiellt lanserade i oktober. Det erbjudandet gjorde företaget till en av de största vanliga finansiella tjänsteleverantörerna som antog kryptovalutor. I februari satte PayPal också upp en dedikerad affärsenhet för kryptovaluta som förväntas lanseras senare under 2021.

Kryptovalutor har exploderat i popularitet – och värde – de senaste åren. Sedan början av 2020 har Bitcoin, till exempel, ökat med mer än 660%. När det skrivs den 30 mars är en enda Bitcoin värd $58 885,30.

Relaterade artiklar

Back to top button