PayPal 2-stegsverifiering – hur du aktiverar och varför du behöver det –

Lösenordet räcker inte för att skydda PayPal

Vi måste alltid använda starka och komplexa lösenord som skyddar konton och skyddar dem från hackare. Detta är vad vi bör tillämpa för alla onlineregistreringar, oavsett om det bara är en forumingångssida eller en köpplattform.

Nu när det kommer till en tjänst som PayPal var vi ska länka bankkontot som vi ska göra betalningar till är desto viktigare. Vi måste ständigt säkerställa säkerheten och inte ignorera slutändan.

Men även om lösenordet huvudskyddsbarriär detta räcker inte för att förhindra inkräktare. Läckor kan uppstå, bli offer för skadlig programvara som keyloggers, nätfiskeattacker … Cyberkriminella kan använda en mängd olika metoder för att stjäla dessa nycklar och få tillgång till vårt konto.

Därför måste vi förutom ett bra lösenord också skydda våra enheter … Tillgänglighet av säkerhetsprogram, deras uppdateringar… Och ja, även användningen av vissa funktioner som de tjänster vi själva använder är tillgängliga för användarna. Ett sådant alternativ är tvåstegsverifiering.

Den består huvudsakligen av andra steg som vi ska använda för att logga in. Vanligtvis är detta ett SMS som vi får på vår mobiltelefon, en kod via en applikation, e-post etc. Ett annat sätt att verifiera att vi är en legitim användare av detta konto och inte är en inkräktare.

Om, av någon anledning, vårt lösenord blir stulet, kommer angriparen alltså att behöva ett andra steg för att logga in. Detta kommer att kräva den här koden, denna multifaktorautentisering. På så sätt kan vi skydda vårt PayPal-konto ytterligare.

Steg för att aktivera 2FA med PayPal

Fler och fler plattformar dyker upp som låter dig aktivera 2-stegsverifiering, och naturligtvis är PayPal en av dem. Detta är en allmänt använd tjänst för att göra betalningar över Internet, och därför måste användarna upprätthålla den högsta säkerhetsnivån.

Till aktivera 2FA med PayPal, det första du ska göra är att logga in. Sedan måste du gå till Inställningar och sedan gå in i avsnittet Säkerhetscenter. Där hittar vi olika alternativ relaterade till kontoskydd. Vi kan ändra lösenordet, hantera inloggningen eller, vad som intresserar oss mest i vårt fall, aktivera multifaktorautentisering.

Verificación en dos pasos på PayPal

Detta är det andra alternativet vi hittar i Säkerhetscenter kapitel. Efter att vi klickat öppnas ett nytt fönster där vi kan välja ett av två alternativ: få koden i ett textmeddelande eller använd appen för att autentisera.

Konfigurera autenticación en dos passos på PayPal

Användare föredrar vanligtvis ta emot sms som en autentiseringskod. Vi har då och då sett hur detta kan vara ett säkerhetsproblem under vissa omständigheter där en angripare kan få åtkomst. Detta gör det idealiskt, åtminstone för att ytterligare förbättra tillförlitligheten, att använda en specifik applikation. Men vilket alternativ vi än väljer måste vi klicka på “Konfigurera”.

Om du väljer SMS-alternativet kommer det att fråga oss om vårt telefonnummer och landskod. De kommer att skicka oss en kod till detta nummer för att logga in på vårt PayPal-konto.

2FA för SMS på PayPal

Om vi ​​väljer det andra alternativet måste vi ladda ner applikationen till vår mobiltelefon. Vi kan till exempel använda Google Authenticator eller Microsoft Authenticator. Det finns andra olika. Vi bör alltid ladda ner dem från officiella källor för att undvika säkerhetsproblem.

Tips för att skydda ditt PayPal-konto

Förutom att prata om lösenordet och vikten av att aktivera tvåstegsverifiering med PayPal, vill vi också ge några tips för att hålla vårt konto så säkert som möjligt och undvika säkerhetsproblem.

Använd alltid officiella appar

För att använda PayPal, som alla andra liknande tjänster, är det väldigt viktigt att alltid använda appar som Officiell representant i Georgien … Det är sant att vi ibland kan ställas inför möjligheten att installera ett extra program från en tredje part som erbjuder nya funktioner och möjligheter. Vi vet dock inte om det kan vara ett hot mot vår säkerhet, om det kan ha sårbarheter etc. Det rekommenderas att du alltid använder den officiella programvaran och laddar ner den från större sajter.

Säkra dina system

Självklart ska vi också spara operativsystem är skyddade … För att göra detta kan vi använda antivirus, brandvägg och andra verktyg. Allt detta kan förhindra inkräktare, skadlig programvara från att komma in och minska risken att de kan få tillgång till våra konton.

Vi kan ha både gratis och betald säkerhetsprogramvara. Detta är något som vi alltid måste tillämpa, oavsett vilken enhet vi använder.

Uppdatering av hårdvara och mjukvara

En annan fråga att överväga är att behålla Utrustning korrekt uppdaterad. Luckor och sårbarheter kan uppstå som kan utnyttjas av cyberbrottslingar. Därför är det absolut nödvändigt att ha alla korrigeringar och alltid uppdatera systemen korrekt.

Sunt förnuft

Men om det är något viktigt så är det det sunt förnuft … De flesta attacker kräver användarinteraktion. Detta kräver att du laddar ner skadlig programvara, öppnar en fil eller klickar på en länk. Ett exempel är nätfiskeattacker som kan stjäla våra PayPal-lösenord. För att undvika detta måste vi minska antalet misstag vi kan göra.

Kort sagt, genom att följa dessa steg kan vi aktivera Multi-Factor Authentication i PayPal. Vi har förklarat vikten av att vidta denna åtgärd och även gett några tips för att säkerställa korrekt skydd hela tiden.

Relaterade artiklar

Back to top button