Partnerskapet mellan Apple och Amazon för smarta hem förväntar sig enheter i slutet av 2021 –

Alliansen “Project CHIP” mellan Apple, Amazon och Google kommer att börja certifiera tillverkarnas kompatibla enheter i slutet av 2021, vilket innebär att den första kan vara till försäljning i slutet av året.

Efter tillkännagivandet i december 2019 väntas partnerskapet mellan alla de stora smarta hemföretagen bära frukt senare under 2021. Vid sidan av Apple, Amazon och Google inkluderar Project Connected Home over IP (CHIP) Zigbee Alliance – som just har avslöjade en milstolpe.

Som först upptäcktes av , har Zigbee Alliance sagt i ett webinar att deltagande tillverkare kommer att få sina hemenheter certifierade i slutet av 2021. De förväntade enheterna inkluderar belysning, persienner, dörrlås och mer, och dessa kan alla vara tillgängliga från och med i dags för semestern 2021.

De smarta hemföretagen har samarbetat för att förenkla automatisering genom att skapa en standard för hemnätverk. Det skulle inte ersätta HomeKit, utan snarare tillåta kommunikation mellan olika nätverkstekniker.

Dessa inkluderar främst att använda Bluetooth LE för att ställa in enheter, Wi-Fi för att strömma video och även tråd för när enheter behöver dela korta skurar av information. Thread stöds redan alltmer, med Apple inkluderar det i HomePod mini, och tredjepartsföretag tror att det kommer att bli betydande.

Projekt CHIP har tidigare försenats av coronaviruset. Den nya detaljen att certifieringen kommer att börja mot slutet av 2021, men när nya enheter stödjer det kommer tillverkare också att kunna skapa broar för att hjälpa äldre system att fungera också.

Relaterade artiklar

Back to top button