På Pixel 2 blir appar säkrare när du kör – Google öppnar API:er för utvecklare

Note: We hope you enjoy reading this article: På Pixel 2 blir appar säkrare när du kör – Google öppnar API:er för utvecklare

Google fyllda i Pixel 2 med små pärlor som skiljer dem från resten av konkurrenterna “Android lager“: för-funktionen kommer att tänka på känna igen offlinelåttitlardirekt från låsskärmen, och “Körläge, vilket kommer att undvika att bli distraherad av olika meddelanden när du är i bilen. API:erna som tillåter denna funktionalitet kommer snart att göras tillgängliga för alla utvecklare, som därmed kommer att kunna göra sina appar mer “säkra”.

Det är faktiskt inte nytt att bilolyckorna har ökat i takt med spridningen av smartphones: vissa bilar har infotainment som försöker integrera funktionaliteten hos moderna mobiltelefoner, medan andra tillverkare försöker skapa särskilda sätt som låter dig interagera med smartphonen, men med minimal användarinteraktion.

Pixel 2 kommer, tack vare sina sensorer och sofistikerade algoritmer, att veta när en användare är i bilen (om läget är aktivt kommer ingen skillnad att göras mellan förare och passagerare – Ed), och kommer att tysta aviseringarna från alla appar, samtidigt som samtalen och vägbeskrivningarna från navigatorn “passerar”.

Genom att öppna API:erna skulle andra appar kunna utnyttja denna kunskap för att leverera relevant innehåll – Spotify, som testar ett gränssnitt som ska användas i bilen, skulle till exempel kunna visa det automatiskt. Det är dock också sant att Googles smartphones inte är bland de bästsäljande, och det kommer att bli nödvändigt att se hur stort intresse utvecklare verkligen har för att integrera detta läge i sina appar. Vad tror du?

Relaterade artiklar

Back to top button