Overwatch möjliggör crossplay på konsoler och PC –

Så här fungerar Overwatch cross-play

{featureImage}

Ibland finns det saker som verkar mycket lättare än de blir, och en av dem var förmågan att ha kul. crossplay i Ovwewatch. Även om spelet släpptes av Blizzard för ungefär fem år sedan har denna funktion inte lanserats tills nu, vilket gör att PC-, Playstation-, Xbox- och Nintendo Switch-spelare kan mötas ansikte mot ansikte.

Det finns dock några andra aspekter som du kan vara intresserad av att ta hänsyn till om du spelar Overwatch regelbundet och vill se dina ansikten med vad de spelar på andra plattformar än din. Så, om du tror det, börjar vi med de två viktigaste aspekterna, och du undrar förmodligen redan vad du behöver och hur par skapas.

Vad gäller kraven, förutom det självklara att spelet måste finnas på den plattform du vill spela på, måste du först ha Battle.net-konto … Detta måste vara länkat till ditt Xbox-, PSN- eller Nintendo-konto för att kunna länka dig till andra spelare, oavsett vilken plattform de använder för att spela.

När du har skapat ett länkat konto är en annan viktig detalj du bör känna till hur par skapas. Här, enligt Blizzard, betraktas plattformen först, så som standard kommer PC-användare alltid att grupperas med andra PC-användare, inte konsolanvändare.

Anledningen till detta beslut är ingen annan än att det förenar att upprätthålla konkurrenskraftig balans detta kan brytas om användaren utnyttjar de uppenbara fördelarna med ett tangentbord och en mus framför en traditionell gamepad.

Men om du är en PC- eller konsolanvändare och vill gå med andra, oavsett om de spelar med tangentbord och mus eller en gamepad, kan du göra det. Även om du äntligen borde veta att detta crossplay eller crossplay bara kommer att vara tillgängligt i de icke-konkurrensutsatta lägen som jag spelar.

Hur man skapar ett Battle Net-konto

Även om det inte är en komplicerad process alls, så här skapar du ett Battle.Net-konto:

 1. Besök Battle.net Honest Sign-webbplatsen
 2. Ge möjligheten att skapa ett gratis Battle.net-konto
 3. När du har fått det, gå till dina kontoinställningar
 4. Klicka på alternativet Anslutningar och där får du möjlighet att länka till ditt konsolkonto.

Hur du länkar ditt konsolkonto till Battle Net

För att länka ditt senaste Battle.Net-konto eller ditt tidigare använda Overwatch crossplay-konto behöver du bara göra följande:

 1. Starta spelet på ditt system, konsol eller PC.
 2. Tryck på bekräftelseknappen för att gå till Blizzards välkomstskärm.
 3. Du kommer att se en alfanumerisk kod och en QR-kod på skärmen.
 4. Om det är en alfanumerisk kod måste du gå till webbplatsen blizzard.com/link och ange den där
 5. Om det är en QR-kod, använd kameraappen för att följa länken som visas.
 6. Logga in på ditt Battle.net-konto och slutför kontoanslutningen.
 7. Klart, så fort du får det får du en bekräftelse och kan spela utan problem.

Relaterade artiklar

Back to top button