Överklockning av Android-mobiltelefoner: är det vettigt? –

Den berömda “överklockningen” är nästan lika gammal som själva datorerna. Vi har alltid hittat formler som ökar den givna produktiviteten hos vilken maskin som helst. Denna praxis, så vanlig på persondatorer, kan vara mycket användbar under vissa omständigheter. Moderna smartphones har också element som ärvts från datorer, som flerkärniga processorer, allt kraftfullare GPU:er eller vätskekylning. Men, kan Android mobil överklocka?

Överklockning började som ett verkligt behov av mer kraft när datoranvändning på användarnivå var mindre tillgänglig än den är nu. Att byta datorer var dyrare, och ett sätt att få extra kraft för att anpassa sig till nya uppgifter eller spel var ändra processorns klockhastighet. Utgångspunkten är att chiptillverkarna lämnar någon form av säkerhetsmarginal som gör att processorn kan köra på en högre frekvens än målklockan utan problem med prestanda.

Kan du överklocka Android?

Likaså har våra mobiltelefoner sin egen processor, inklusive en GPU / GRAFISK PROCESSOR dedikerad till grafikfel. Det betyder att det är möjligt att överklocka Android-telefoner , även om detta inte är en så sofistikerad och riskfri process. Detta är inte heller något alla användare vill ha tillgång till, eftersom det kräver att man rotar en mobiltelefon och utan tvekan kommer problemen i samband med denna praxis att ogiltigförklara garantin.

Allt du behöver göra är att ladda ner några av de mest pålitliga apparna, och ändring av processorns klockfrekvens. Tanken är att göra små justeringar och kontrollera att stabiliteten är bra. På Android låter dessa typer av verktyg dig ändra den maximala och lägsta frekvensen för chipsen.

Förlust av mening

Även om svaret är ja, är det sant att innebörden av att överklocka Android-terminaler nu är förlorad. Uppstart av avancerade och mellanklasser överträffar vida de flesta prestandakraven för den tillgängliga programvaran. Dessutom, Android har en “Lite”-version. många applikationer för att hjälpa terminaler med mindre kraftfull hårdvara.

Dessutom finns det negativa inslag i denna praxis, såsom slöseri med energi. Detta kan översättas till förkortad batteritid eller oönskade värmare detta kan skada utrustningen. I värsta fall är det vanligt att helt låsa systemet eller stänga av det om denna praxis missbrukas.

Relaterade artiklar

Back to top button