Oukitel förklarar vad NFC är till för, om du inte har någon aning (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Oukitel förklarar vad NFC är till för, om du inte har någon aning (video)

Vi pratade redan om nya Oukitel K10 för några veckor sedan, men nyheterna om den verkar mer intressanta än väntat. Oukitel har under de senaste timmarna meddelat att dess enhet med ett gränslöst batteri också kommer att ha stöd för NFC-anslutningoch detta kommer att tillåta honom att utföra en hel rad operationer som kan göra människors vardag lättare.

Tack vare a ny video publicerat på sin YouTube-kanal, guidar det kinesiska företaget oss genom de många möjligheter som NFC-tekniken erbjuder. Till exempel, tack vare denna typ av integrerad anslutning på K10 är det möjligt att kolla eller ladda om kreditera på ditt kort för kollektivtrafikens säsongskort, genomför snabba betalningar med Android Pay eller liknande tjänster, använd din smartphone som åtkomstnyckel för att låsa upp hotell- eller kontorsdörrar, överföra uppgifterna genom två mobila enheter, skanna en smart tagg och så mycket mer.

Alla operationer som går att göra med vilken smartphone som helst utrustad med NFC som lanserats på marknaden de senaste åren, men Oukitel ville upprepa konceptet, om du missade det.

Utöver denna teknik kommer den nya K10 också att kunna dra nytta av stöd för Ansiktsigenkänning – kallas bara Face ID – och till läsaren för Fingeravtryck, dessa system är också mycket användbara för upplåsning och autentisering. Den officiella presentationen är planerad till januari 2018så vi ser fram emot ytterligare information under de kommande veckorna.

Relaterade artiklar

Back to top button