OS-nyheter, hur man installerar beta och på vilka telefoner –

Efter betydande framsteg Android 12 nyheter , för tidiga användare som är inspirerade kan de redan prova Googles nya mobiloperativsystem. Den första förhandsvisningen av utvecklare har precis kommit ut på webben för flera mobiltelefoner som stöds. Hur är det installerat och vilka nyheter ger det?

Vi har länge vetat att den nya mjukvaran kommer att tillåta användare att enkelt använda appbutiker från tredje part, att par av appar kommer att förbättra funktionen för delad skärm och att vi kommer att älska den nya användarupplevelsen.

Nu när programvaran är officiell kan vi ta reda på det vad du kan förvänta dig av Android 12 och vad han erbjuder igen.

Vad är nytt i Android 12?

Säkerhet och användbarhet är de stora förbättringarna vi hittar i Googles nya mobiloperativsystem:

 • Lösenordskomplexitet: Inget behov av att komma på eller memorera komplexa lösenord, Android kommer att tillhandahålla förinställda svårighetsnivåer (hög / medel / låg) för att komma åt din telefon. För att göra detta kommer Android 12 att använda Google Play Protect och SafetyNet Attestation API.
 • Förbättrad enhetsinstallationsprocess. : Detta inkluderar att fråga användare om det angivna lösenordet inte uppfyller de komplexitetskrav som administratören ställt.
 • Gest med dubbeltryck: Pixel-telefonägare kan dubbelklicka på baksidan av din telefon för att starta Google Assistant. I framtiden kan den användas för att kontrollera aviseringar, ta skärmdumpar, pausa / återuppta medieuppspelning och mer.
 • Par av applikationer: Steam-appen låter dig köra två appar samtidigt, vilket är särskilt användbart för hopfällbara telefoner som erbjuder mer skärmutrymme.
 • Automatisk rotation baserat på ansikte: Android 12 kommer att lösa problemet med automatisk rotation när du ligger på soffan eller i sängen genom att detektera när du ligger ner baserat på orienteringen av ditt ansikte. Om du märker att användaren och smarttelefonen är horisontellt placerade kommer automatisk rotation att inaktiveras.
 • AVIF-bildstöd: Android 12 stöder AV1 Image File Format (AVIF), som är inställt på att dölja JPEG. Detta format har hög bildkvalitet men mer effektiv komprimering. I vissa fall ser den märkbart bättre ut än en JPEG-bild när dess storlek är reducerad.
 • Media omkodning : Android 12 kommer att stödja automatisk omkodning av media till format av högre kvalitet. För appar som inte stöds eller inte kan stödja High Efficiency Video Coding (HEVC) codec som används av många moderna kameraappar, kommer Android 12 automatiskt att koda om videofilen till Advanced Video Coding (AVC) format.

Till detta måste vi lägga till att vi kommer att omdirigera skärmdumpar, inställningar, aviseringar eller nya alternativ i gränssnittet för att dela Wi-Fi-anslutning, innehåll på en mobiltelefon eller njuta av en ny popup-musikspelare som liknar Spotify.

Vilka mobiltelefoner kan det installeras på?

Google gör detta tydligt på sin utvecklarsida. V Förhandsvisning av utvecklare operativsystemet har redan allt för att testa allt Android 12 nyheter men inte på en mobiltelefon. För närvarande är det bara Googles smartphones som är kompatibla med programvaran, och inte alla.

 • Google Pixel 3/3 XL
 • Google Pixel 3a / 3a XL
 • Google Pixel 4/4 XL
 • Google Pixel 4a / 4a 5G
 • Google Pixel 5

Hur installerar jag Android 12 beta?

Använder sig av Android 12 men det är ok för utvecklarversioner av alla program.

Process för installera Android 12 på mobilen inte så enkelt. Kom ihåg, som namnet antyder, detta är en betaversion för utvecklare som är vana vid att arbeta med ROM hela tiden. Om du fortfarande vill fortsätta, följ dessa steg:

 1. Ladda ner Android 12: Det finns en OTA-fil som installeras på din nuvarande Android-version utan att radera innehållet på telefonen. Du kan ladda ner filen från den här länken och hitta den som är kompatibel med din telefon, kom ihåg Google Pixel 3/XL, Pixel 3a/XL, Pixel 4/XL, Pixel 4a, Pixel 4a 5G och Pixel 5. Det går inte att installera den på original Pixel / XL eller Pixel 2 / XL.
 2. Starta i återställningsläge: stäng av telefonen och tryck och håll sedan ned strömknappen och volym ned-knappen samtidigt tills du ser Android-dockan ligga på skärmen. Använd volymknapparna och scrolla ner till återställningsläge. Välj det genom att trycka på strömknappen. TILL
 3. ADB: Använd volymknapparna för att rulla ner till alternativet Använd ADB-uppdatering och välj det med strömknappen. En tom skärm öppnas med text längst ner som berättar hur du laddar ner OTA.
 4. Anslut din telefon till en dator med ADB-verktyg installerade: Detta är det enda sättet att överföra den nedladdade OTA-filen till telefonen. Du måste ha Asian Development Bank och Fastboot-verktyg körda på din dator.
 5. Ladda ner OTA-fil: Om allt har laddats ner och installerats korrekt kan du nu ladda ner OTA-filen. I Windows, se till att kommandotolken pekar på mappen ADB-verktyg och skriv adb sideload.
  Om du använder macOS eller Linux, gör detsamma i Terminal (använd kommandona “cd” och “ls” för att se till att den pekar på rätt mapp), men skriv ./adb sideload. Därefter måste du klistra in filnamnet för .zip-mappen som du laddade ner från Google-sidan och trycka på Retur för att starta processen.
  Om allt fungerar korrekt bör du se en dialogruta på din dator och telefon som visar nedladdningsförloppet och installationsprocessen.
 6. Starta om telefonen: När OTA-installationen är klar kommer du att återgå till återställningsläge. Det sista steget för att njuta av Android 12 är att trycka på Starta om nu-knappen med strömknappen.

När kommer den slutliga versionen av operativsystemet att släppas?

Den första förhandsvisningen för utvecklare har släppts idag, men kommer att följas av ytterligare två uppdateringar i mars och april. Enligt Googles planer är tanken att ha olika betaversioner av Android 12 kommer att vara tillgänglig för användarna i maj, juni och juli, vilket skapar förutsättningar för lanseringen av den slutliga versionen av programvaran från augusti.

Förmodligen med tanke på vad som hände för några år sedan, kommer den att komma tillsammans med den nya Pixel 6 runt oktober eller november.

Källa> Android-utvecklare

Relaterade artiklar

Back to top button