Organisera dina favoriter i Edge-webbläsaren – på alla sätt –

Tänk på att ett av de viktigaste projekten Microsoft har i sina händer just nu är dess webbläsare. Specifikt pratar vi om att ersätta kant som lanserades tillsammans med Windows 10. Så när vi pratar om det Redmond projekt vi pratar om programvara som ersätter den ursprungliga Edge. Det här är den som lanserades med Windows 10 och som inte har blivit allmänt antagen i allmänhet. Därför beslutade mjukvarujätten att lansera en ny version av programmet, nu fokuserad på Google Chromium-motorn.

Sanningen är att detta är ett projekt som aldrig har slutat växa med tiden, och som redan överträffar de flesta av de alternativ som har funnits med oss ​​i flera år. Därför är han redan på jakt efter Chrome, även om han fortfarande har en lång väg kvar att gå.

Vi kan säga att detta är den efterlängtade Microsoft-webbläsaren av många, i själva verket har den nästan ingenting att göra med den första versionen. Microsoft här försökte jag anpassa mjukvaran till tiden och gå in på en så viktig marknad som denna. Detta program är baserat på Krom så den delar vissa saker med andra som den, bland vilka vi hittar Chrome själv.

Hur man hanterar favoriter i Edge från webbläsaren

Det finns många element som ingår i dessa program, men en av de viktigaste, även om den används, är markörerna. Det är precis det vi vill fokusera på i samma riktning. Som du redan vet är det här de element som gör att vi kan lagra webbadresserna till de webbplatser vi besöker. Således förenklas deras efterföljande konsultation avsevärt utan att behöva memorera dem.

Visserligen skulle en webbläsare utan dessa element vi pratar om inte vara särskilt användbar. Men, naturligtvis, samtidigt bör programmet erbjuda oss ett antal funktioner som gör att vi kan hantera dem på bästa möjliga sätt. Faktum är att om vi fokuserar på den tidigare nämnda Edge, här kommer vi att dyka djupare in i hur man uppnår det.

På dessa rader visar vi dig det mest effektiva sättet att lägga till, redigera och ordna dessa element vi pratar om. Och det är när vi är i en viss webb , i många fall lägger vi till det i bokmärken eller favoriter i programmet för att spara.

Lägga till och ta bort bokmärken i Edge (H3)

Föga överraskande är det snabbt och enkelt att spara ett nytt bokmärke i Edge. För att göra detta behöver vi bara klicka på stjärnformad ikon som finns bredvid adressfältet. Så är det URL kommer automatiskt att läggas till i programmets huvudgränssnitt så att vi kan komma åt det i framtiden.

Añadir marcadores icono

Ett annat enkelt sätt att uppnå detta som vi pratar om är att dra och släppa själva URL:en, en gång markerad med musen, på bokmärkesfältet. Säg, om vi redan tror att vi inte kommer att behöva dem i framtiden, för att ta bort favoriterna behöver vi bara högerklicka på den. v Innehållsmeny vi kommer att se alternativet Ta bort.

Ta bort favoriter

Hur man visar och döljer favoritfältet

Favoriter eller bokmärken som samlas i webbläsaren med tiden kan uppgå till tusentals. Men det finns några som vi använder oftare, så vi kanske vill ha dem i åtanke. Vi brukar lägga dem i den så kallade favoritbaren. Det här är den precis under navigeringsfältet.

Dessa föremål finns här, så vi behöver bara klicka på dem för att öppna dem. Men med allt och med det erbjuder Edge oss möjligheten att dölja nämnda panel om vi inte behöver den, vilket är vad vi uppnår genom att komma åt programmets huvudmeny. I den går vi till Utseende avsnitt där vi kan aktivera eller inte aktivera alternativet Visa favoritfält.

Visa favoritfältet

Kontrollera dessa element i Edge

Men naturligtvis, som vanligt i dessa fall, har Microsoft-programmet, förutom den redan nämnda favoritraden, en egen bokmärkesektion. För att komma åt den öppnar vi huvudmenyn program igen … Här hittar vi redan ett alternativ som heter Favoriter där vi klickar.

Menú marcadores

Ett nytt fönster öppnas som kommer att vara till stor hjälp för att hantera våra favoriter eller bokmärken. Det första vi ser i den är alla mappar med dessa element som vi har skapat över tid. Samtidigt, högst upp i fönstret, hittar vi knappar för att lägga till nya bokmärken eller skapa ytterligare mappar. Som du kan föreställa dig, dessa mappar fungera som organisatoriska element.

Crear carpetas marcadores

På samma sätt, i samma fönster, har vi vår favoritsökmotor i Edge, samt ett antal ytterligare alternativ för dessa element.

Importera eller exportera favoriter

Dessa ytterligare funktioner finns på knappen, representerade av tre horisontella punkter. Faktum är att när vi klickar på den kommer vi att hitta flera alternativ som kommer att vara mycket intressanta för oss för dessa element som vi pratar om här. Vi berättar om detta för med hjälp av samma knapp kommer vi att ha möjligheten att automatiskt ta bort dubbletter av markörer.

Samtidigt hittar vi en möjlighet export och import dessa element, till exempel för att överföra dem till en fil som vi senare laddar ner i en annan webbläsare. Det fungerar inte heller som att säkerhetskopiera dessa favoriter och förvara dem på ett säkert ställe.

Importera exportera favoriter

Hantera dina favoriter med tillägg

Dessa är sätten att från Microsoft vår egen webbläsare inbjuder oss att hantera och administrera dessa favoriter eller bokmärken inifrån Edge själv. Men som vanligtvis är fallet med den här typen av program kan vi lägga till ytterligare funktioner tack vare tillägg. Detta är små tillägg som installeras i programmet för att öka dess funktionalitet och förbättra den.

Tja, om du vill lägga till lite mer nytta till dessa element vi pratar om här, kommer vi att prata om några av tilläggen du kan använda i detta avseende.

Ytterligare ett kortnummer

Här finner vi användbara förlängning för Edge Detta gör att vi kan flytta favoritdelen av programmet ett steg längre. Samtidigt vill vi berätta att vi kommer att ha möjlighet att lägga till dessa element i programmet, men på ett annat sätt.

Med detta vill vi informera dig om att vi kommer att kunna lägga till våra bokmärken i form av mycket fler miniatyrer med våra favoritwebbplatser. Den genererar också automatiskt miniatyrer och skärmdumpar av webbplatserna vi lägger till, den stöder att skapa mappar och dra och släpp-funktioner. Du kan prova detta bokmärkestillägg härifrån.

Bokmärk samlingar

Här hittar vi ytterligare ett intressant tillägg för Edge-favoriter, det vill säga att hjälpa oss att på bästa sätt hantera de bokmärken eller favoriter vi pratar om. Vi säger detta eftersom Bokmärk samlingar tillåter oss att skapa samlingar av bokmärken och växla mellan olika paneler av samma, uppenbarligen är de alla personliga.

Så tillägget som sådant tillåter oss att lägga till en ny ikon märkt med samlingarna vi skapar med dessa innehåll … På så sätt kan vi hantera dem mycket mer effektivt. För att uppleva allt själv kan du göra det från denna länk.