OPPO Watch-granskning: här är hur Wear OS lossnar (foton och videor)

OPPO Watch Review

OPPO har också äntligen lanserat sin första bärbar för den italienska marknaden och gjorde det bra genom att lansera sin Watch, en produkt övre delen av intervallet för smartwatches och det innehåller nästan alla funktioner du kanske letar efter från en liknande produkt. Låt oss ta reda på det i hela recensionen.

LÄS OCH: Bästa smartklockor

Förpackning

Inuti paketet hittar vi klockans kropp, gummibandet och den magnetiska VOOC-strömförsörjningen. Den snabba strömförsörjningen i smartklockvärlden är en absolut första.

Konstruktion och passform

Vi försökte 46mm-varianten av OPPO Watch. Det finns också en 41 mm-version: båda är övergripande ärliga ur storlekens synvinkel, men hör fortfarande till kategorin större enheter. Även med den tunna 46 mm OPPO Watch-handleden var den fortfarande bärbar utan större problem, vilket inte är sant för andra produkter av samma storlek. Klockan är tillverkad i aluminium och i keramisk (på botten). Den väger 39 gram och är drygt 11 millimeter tjock. Designen är förfinad och påminner vagt om den ikoniska Apple Watch, men inte för mycket. På höger sida hittar vi två fysiska knappar.

Gummibandet är fäst på klockan med ett eget system: en verklig skam för dem som ville anpassa den efter behag. Frigöringssystemet är dock väldigt enkelt och även om det bärs med ena handen (som uppenbart) är det inte så enkelt, så förblir det fast vid handleden och märks inte för mycket.

Hårdvara

OPPO Watch är en del av den uppsättningen smartwatches vars tekniska datablad är väldefinierat och känt, eftersom det fortfarande hör till ett högre intervall. Vi har processorn Snapdragon Wear 3100, 1 GB RAM och 8 GB internminne. Det finns dock också en AmbiQ Micro Apollo3-processor Trådlöst vilket förmodligen är det som spelar in när du slår på strömsparläget. Utmärkt anslutning: nuvarande NFC, Wi-Fi, Bluetooth 4.2 och GPS som stöds av GLONASS. Korrigeringen är snabb och tar inte mer än 30 sekunder i våra tester. Det finns också mikrofon och högtalare som är lämpliga för röstassistenten eller för att svara på telefonsamtal. Vi kanske bara påpekar att högtalarens volym inte är särskilt hög och för samtal i bullriga områden kanske det inte anges.

Visa

46mm-varianten av OPPO Watch har en spektakulär 1,91 tum diagonalt AMOLED med en upplösning på 402 x 476 pixlar. Förutom den anmärkningsvärda storleken är det som är förvånande också att ha böjda sidokanter. Vi måste erkänna att även om det är ett nästan rent estetiskt val på en smartwatch (alltså en liten produkt ändå) som har krökningen för att skjuta fingret när du använder det är ett välkommet tillskott. Marginal, men välkommen. Ljusstyrkan justeras automatiskt och kan också bli mycket hög. Utan tvekan har OPPO Watch den skärm som alla vill ha på en klocka.

programvara

OPPO Watch är utrustad med Android Wear. Ett val att vi har hittat ett vinnande. Naturligtvis skulle en egen lösning ha gjort det möjligt för OPPO att arbeta bättre med autonomi, men företaget hittade fortfarande lösningen på den andra processorn och valde därmed att samtidigt ge det maximala ur funktionssynpunkt, som Google Assistent- och NFC-betalningar med Google Pay. Systemet är flytande och det du märker omedelbart är att OPPO har fungerat mycket bra på programvaran och gjort vad ingen hade gjort hittills: anpassa det. Grafiken för växla I själva verket har snabb omformats något, liksom standardwidgets som vi hittar för att kontrollera kondition eller hjärtfrekvens. Till och med när du öppnar listan över appar befinner du dig framför en omdesignad lösning, som ger dig snabbare tillgång till ett större antal appar, vilket markerar de hos OPPO som huvudsakligen ägnas åt träning. Vi har faktiskt appen för andning, en serie av övningar att göra på 5 minuter (komplett med video och röst på engelska) och chefen för fysiska aktiviteter, som dock bara integrerar en handfull sporter. Ur denna synpunkt kunde OPPO ha gjort bättre: informationen som visas under fysisk aktivitet är inte mycket. Vad den har upptäckt är dock en extrem noggrannhet av de inspelade data, från GPS och fram till hjärtslag. Synd att det inte finns någon information som hjärtzoner och möjligheten att exportera allt till andra appar. Även kartan, även om den är mycket exakt, är gles när det gäller information. Om du föredrar kan du välja Google Fit eller andra appar som finns tillgängliga i Play Store för att få mer information. Bra sömnspårning och även appar för stoppur, timer och larm. Närvaron av en app för röstnoteringar är också märkbar.

Appen för att hantera nästan alla smarttelefonfunktioner är Android Wear. Härifrån kan du hantera vissa inställningar eller ändra urtavlan. Det tar dock ansökan HeyTap Health från OPPO för att “låsa upp” en serie ytterligare funktioner. Härifrån kan du först och främst spåra fysisk aktivitet, såsom hjärtfrekvens hela dagen eller sömnspår. På samma sätt är det här du kan granska informationen om dina fysiska aktivitetssessioner. Synd bara för kartan spårad av GPS svår att konsultera och inte särskilt användbar som den föreslås. Från denna programvara kan du också aktivera två speciella kvadranter: den som genererar nya kvadranter baserat på din outfit och den som använder ditt foto som bakgrund.

Autonomi

OPPO Watch har en något över genomsnittet autonomi för en produkt med Wear OS, men inget sensationellt, åtminstone när det används med “klassisk” programvara. Det är dock alltid möjligt att komma fram till slutet av en hel arbetsdag utan problem utöver en fullständig sömn, åtminstone efter de första inkörningsdagarna (där batteriet drabbas särskilt av någon anledning). Men det finns två intressanta saker att analysera om den här klockan: den första är energisparläget som aktiveras automatiskt när batteriet nästan är urladdat. I det här läget låter klockan dig fortfarande spåra dina steg, hjärtfrekvens och ta emot aviseringar. Vi pratar om 21 dagar på full laddning. I vårt test förlängs batteriet säkert på obestämd tid, och lyckas avsluta till och med en andra dag och förmodligen också andra.

Och sedan finns det VOOC-laddning. Med 15 minuters laddning kan du återställa klockan till 50% batteri. Det betyder att vid dusch på morgonen innan du går ut har du tillräckligt med energi för att avslutas varje dag och varje natt med sömn, alltid och i alla fall. Något som ingen någonsin vant sig vid på en smartwatch förrän nu

Pris

OPPO Watch 46mm är prissatt till 299 €. Ett pris som överensstämmer med Wear OS-smartklockmarknaden, men fortfarande högt när man tittar på smartklockor i allmänhet. Ett lägre pris skulle verkligen ha hjälpt dess framgång.

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button