Oppo Reno Z är världens första smartphone på MediaTek Helio P90-chipset

Det kinesiska företaget Oppo har presenterat Reno Z, världens första smartphone baserad på MediaTek Helio P90-chipset.

Oppo Reno Z

Grundläggande hårdvara

MediaTek Helio P90-chipet, som introducerades i december 2018, är tillverkat med en 12 nm processteknik och består också av 2 Cortex-A75-kärnor med en maximal frekvens på 2,2 GHz, 6 Cortex-A55-kärnor med en frekvens på 2,0 GHz och en PowerVR videoaccelerator GM 9946. Mängden RAM är 6 eller 8 GB och ROM: n är 128 eller 256 GB.

Prestanda och programvara

Prestanda för det nya systemet på ett chip när du arbetar med AI har ökat fyra gånger jämfört med Helio P60 och P70. Smarttelefonen körs på Android OS 9 Pie med ett eget skal ColorOS 6.0.

Design och display

Oppo Reno Z är tillverkad i en design som liknar äldre modeller, med undantag för frånvaron av en glidande främre kamera – den är placerad i ett vattendroppskår. Smarttelefonen är utrustad med en 6,4-tums AMOLED-skärm med Full HD + -upplösning, samt mycket tunna ramar, vilket gjorde att skärmen upptar 92% av frontpanelens yta.

Oppo Reno Z

Kameror, batteri och färger

Fotomöjligheter presenteras av en dubbel huvudkamera med en Sony IMX 586-sensor på 48 megapixel och en extra kamera på 5 megapixlar, samt en frontkamera på 32 megapixlar med ansiktslåsningsfunktionen. Autonomt arbete tillhandahålls av ett 4035 mAh batteri med en 20W VOOC 3.0 snabb laddningsfunktion.

Oppo Reno Z

Dessutom finns det en NFC-modul. Nyheten presenteras i fyra färgvariationer: vit, svart, korall och lila och blå.

Pris

Kostnaden för Oppo Reno Z visade sig vara betydligt högre än den beräknade och uppgick till $ 360 för grundversionen. Information om tidpunkten för försäljningsstart och kostnaden för den äldre versionen är ännu inte tillgänglig.

Relaterade artiklar

Back to top button