Oppo patenterar ett fascinerande alternativ till den främre kameran (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Oppo patenterar ett fascinerande alternativ till den främre kameran (foto)

Oppo sa att Find X skulle ha ett otroligt 93,8 % skärm-till-kroppsförhållande. Som om inte det vore nog är hans senaste smartphone även utrustad med en sådan popup-kamera som låter dig ta selfies, den mest eleganta lösningen på skåran sett hittills. Men saker och ting kan ändras snart.

Faktum är att det kinesiska företaget inte verkar vara nöjda och det verkar faktiskt villig att fortsätta på innovationsvägen, som vissa nyligen registrerade patent antyder. Låt oss prata om olika certifieringar angående en hopfällbar smartphone (verklig chimär av sektorn, se Galaxy X), men framför allt av en nytt och fascinerande alternativ till den vanliga frontkameran vi har varit vana vid i åratal.

Patentet som publicerats av World Intellectual Property Organization (WIPO) avslöjar faktiskt en “dual-screen” smartphone med en front utan kamera och helt upptagen av den primära skärmen och med en sekundär skärm på baksidan. Denna andra bildskärm skulle tjäna till att visa en mängd information och skulle tillåta dig att se bilderna tagna av den bakre kameran i realtid.

Kort sagt, hur man tar en selfie genom att vrida på telefonen.

Växlingen mellan de två displayerna skulle ske via en enkel beröring. Den sekundära bildskärmen kan vara LCD eller OLED, men i alla fall skulle den placeras överst bredvid fotosensorn, borta från eventuell kontakt när du hanterar telefonen normalt. Detta är uppenbarligen ett koncept och vi har ingen indikation på en möjlig realisering av vad som dock är enen idé lika enkel som fascinerande (även om allt ska verifieras i praktisk användning).

Relaterade artiklar

Back to top button