OPPO Find X2 Pro vinner rankning av DxOMark-kameran

Oppo presenterade just den nya flaggskeppssmartphonen Find X2 Pro idag. Ändå har den nya produkten redan testats av specialisterna på den franska webbplatsen DxOMark och fått ett fantastiskt resultat.

Fotografi

Fotofunktionerna i Find X2 Pro i DxOMark uppskattas till rekord 134 poäng. Specialisterna var särskilt imponerade av det nya flaggskeppets autofokussystem, som fungerade snabbt och pålitligt under alla förhållanden, både för fotografering och videoinspelning.

OPPO Hitta X2 Pro DxOMark

Dessutom fick Oppo Find X2 Pro bra målexponeringar i alla belysningsnivåer till mycket lågt, brett dynamiskt omfång, vilket gör att kameran kan hantera effektivt svåra scener med hög kontrast och få bra detaljer i både höjdpunkter och skuggor på ramen.

OPPO Hitta X2 Pro DxOMark

En annan stark punkt i kameran är färg. Bilderna visar bra färgåtergivning, god mättnad och exakt vitbalans, både vid fotografering under ljusa förhållanden utomhus och vid fotografering inomhus. Det är bara i svagt ljus som noggrannheten i vitbalansen sjunker något och ibland blir subtila färgtoner synliga.

OPPO Hitta X2 Pro DxOMark

Det är också värt att notera bra detaljer och kontrollerat ljud. Buller och förlust av detaljer blir dock tydligare i mycket svagt ljus, men totalt sett är Oppo-kameran mycket bra på att kontrollera buller under alla ljusförhållanden.

OPPO Hitta X2 Pro DxOMark

Videofilming

Hitta X2 Pro videofunktioner fick 104 poäng. Experterna noterade den effektiva bildstabiliseringen, som hjälper till att upprätthålla jämnhet och stabilitet även i rörelse. Bra HDR-rendering noteras också, vilket ger ett brett dynamiskt omfång och minimerar klippning av höjdpunkter och skuggor i komplexa scener med hög kontrast.

4K-videor visar också tilltalande färger och exakt vitbalans vid fotografering inomhus, samt låga ljudnivåer på cirka 5 lux. Som med fotoläge fungerar autofokus bra och reagerar snabbt på förändringar i scenen.

Det fanns dock vissa exponeringsinstabiliteter i HDR-scener, liten förlust av detaljer och brus vid fotografering utomhus.

Övergripande resultat

Den totala poängen för Oppo Find X2 Pro var 124 poäng, vilket är det bästa resultatet hittills. Xiaomi Mi 10 Pro fick samma betyg – båda enheterna har samma betyg för “Foto” och “Video”.

OPPO Hitta X2 Pro DxOMark

Relaterade artiklar

Back to top button