Oppo Find 5 vs Samsung Galaxy S III

Note: We hope you enjoy reading this article: Oppo Find 5 vs Samsung Galaxy S III

Find 5 från Oppo är utan tvekan en väldigt intressant modell, och det faktum att den troligen även kommer till USA gör den ännu mer attraktiv, speciellt för de som hoppas att detta ska leda till en ännu mer global spridning. Men hur kommer den att bete sig vid sidan av marknadshärskaren? (måste vi specificera att vi pratar om GS3?)

Utmaningen på teknisk nivå är ojämlik: Oppo-modellen kommer flera månader senare och är utrustad med samma SoC som Nexus 4, den fyrkärniga Qualcomm APQ8064 som vi redan har visat dig den anmärkningsvärda prestandan av, även jämfört med GS3. Utöver det har vi en display full HD där Samsung stannade vid HD, Och 2 GB RAM i stället för en. På den fotografiska sektorn skulle vi kunna diskutera mer, även om Find 5 har på sin sida videoinspelning med 120 fps och inbyggd HDR; medan det fortfarande är tidigt att bedöma batteriet på 2 500 mAh, fortfarande högre än 2 100 i Galaxy S III.

I grenen programvara situationen förändras drastiskt: Samsung som vi vet har avsevärt berikat användarupplevelsen av Galaxy S III, som med den senaste uppdateringen stoltserar med många små originallösningar som inte kommer att misslyckas med att locka användare; å andra sidan hade vi redan vid presentationen insisterat på att Samsung i år skulle fokusera mer på mjukvara än på hårdvara, och de kommande månaderna visade att vi hade rätt. Find 5 kommer istället med ett gränssnitt som inte är särskilt berikat (främst i grafik), och absolut inte lika “rikt” som Samsungs, vilket kan vara bra eller dåligt beroende på din synvinkel.

Så vad är domen? Den tekniken går framåt med stormsteg: Oppo-modellen är tekniskt överlägsen ur alla synvinklar, och det har gått drygt 6 månader sedan presentationen av GS3, inte år. Detta betyder inte att användarupplevelsen nödvändigtvis är överlägsen, och med hårdvara som nu pressas alltmer kommer mjukvara i allt högre grad att bli det viktiga kortet för att skilja en modell från en annanockså för att, om vi skulle titta på ryktena om den första toppen av sortimentet 2013, skulle vi befinna oss framför många smartphones som mycket liknar den hos Oppo.

Efter mycket chatt kunde en kort video inte saknas med de två smartphones bredvid.

Relaterade artiklar

Back to top button