Oppo F1 Plus tillkännages för Europa: 16 megapixel selfie inom räckhåll för (nästan) alla (foton)

Note: We hope you enjoy reading this article: Oppo F1 Plus tillkännages för Europa: 16 megapixel selfie inom räckhåll för (nästan) alla (foton)

OPPO Lanserar F1 Plus, Slim-Bezel Stunner med 16 MP frontkamera

Nya Delhi, 5 apr2016 – Med en 16 MP-kamera på framsidan lanserades OPPO F1 Plus vid ett evenemang i New Delhi idag. Som den andra enheten i den fotografiska F-serien suddar F1 Plus ut gränserna mellan mellanklass och premium, och tar titeln “Selfie Expert” på den hettsäljande F1 till en helt ny nivå.

Med en iögonfallande unibody i metall, VOOC Flash Charge, 64 GB lagring, 4 GB RAM och blixtsnabb fingeravtrycksigenkänning, är F1 Plus också den första enheten som har en helt ny teknik i OPPO:s arsenal: Hi-light Camera, som ser till att användare kan ta tydliga, ljusa och färgglada selfies i alla ljusförhållanden.

Förutom Indien kommer F1 Plus att landa i Sydostasien, Mellanöstern och Nordafrika denna månad, med onlineförsäljning på väg för europeiska konsumenter i maj.

OPPO F1 Plus

En skönhet att se och hålla

F1 Plus har en elegant unibody helt i metall och ligger otroligt lätt i handen. Med 151,8×74,3×6,6 mm väger den bara 145 gram, en fjäderlik siffra för sin storlek. Med en 5,5-tums AMOLED-skärm med 4:e generationens Gorilla Glass, använder enheten också smart av ultratunna 1,66 mm ramar för att ge den ett utseende och en känsla som lätt kan misstas för en mindre 5,2-tums telefon.

OPPO F1 Plus har ultratunna 1,66 mm ramar

OPPO-designers gav F1 Plus en metallisk ljusfångande kant som visar upp telefonens flytande linjer. Kanten är både snygg och funktionell, perfekt anpassad till handens konturer för att ge F1 Plus ett enkelt “Comfort Grip”.

Komfortgrepp

Hi-light Camera: Du i det bästa ljuset

F1 Pluss 16 MP framåtvänd Hi-Light-kamera har specialbyggts för att fånga klara, levande bilder i alla ljusförhållanden. Tillsammans med den nya Selfie Panorama-funktionen, Beautify 4.0 och den framåtvända skärmblixten, kommer Hi-Light-kameran att tillåta användare att få den perfekta bilden vid den första bilden, var som helst och när som helst.

OPPO F1 Plus har en specialbyggd Hi-light-kamera

Fantastiska bilder tas inte enbart av höga pixelantal. F1 Plus unika styrka i framvända bilder ligger i dess speciella specialbyggda sensor. Den arrangerar pixlar i ett unikt mönster utformat för att maximera bildkvaliteten, vilket resulterar i foton som är klara, ljusa och slående färgrika. Samtidigt ökar en stor bländare på f/2.0 mängden ljus som kommer in i kameran, och ISOCELL-tekniken arbetar för att säkerställa att allt träffar sensorn precis där det ska.

Sammantaget är F1 Pluss Hi-light-kamera fyra gånger känsligare, har dubbelt så mycket dynamiskt omfång och tar bilder med fyra gånger mindre brus jämfört med kameror utan teknik. Som ett resultat producerar Hi-light-kameran exceptionellt klara och ljusa bilder och utmärker sig vid fotografering i svagt ljus, motljus och nattetid.

Utöver den unikt designade hårdvaran har OPPO även uppgraderat F1 Pluss fotobehandlingsalgoritmer. Efter sex månaders testning och 150 iterationer är Beautify 4.0 optimerad för att fånga naturliga selfies med ljus, klar hud och vackert definierade ansiktskonturer.

Den nya Selfie Panorama-funktionen, perfekt för att ta gruppfoton, debuterar även på F1 Plus. Med några varv på handleden kan användare ta extra breda 120-graders foton framifrån, eftersom F1 Plus sömlöst kombinerar tre foton och ser till att hela sällskapet kommer in i skottet.

Den snabba, stadiga och kristallklara 13 MP bakre fotografen kompletterar F1 Plus enastående fotograferingsupplevelse. OPPO F1 Plus MediaTek Helio P10 2.0GHz, åttakärniga, 64-bitars processor är också utrustad med världens första TrueBright-bildsignalprocessor (ISP)-motor, för förbättrad färgupplösning och detaljer.

Smidig, snabb och Fflexibla: Allt-Nytt ColorOS 3.0 och 4G Dual-SIM

OPPO F1 Plus kryssar genom multitasking med MediaTek Helio P10 och 4 GB RAM, och backar upp den med ett generöst 64 GB lagringsutrymme, som kan utökas med ytterligare 128 GB.

Den smarta SIM-kortplatsens design bidrar till den smidiga och flexibla användarupplevelsen, som erbjuder en Nano-SIM-plats, samt en anpassningsbar andra plats som kan acceptera antingen ett andra Nano-SIM eller ett microSD-kort för utökat minne. Båda kortplatserna stöder 4G och VoLTE HD-röstsamtal.

Nydesignad ColorOS 3.0

F1 Plus är den första OPPO-telefonen som är utrustad med den helt nya ColorOS 3.0. Med ett platt, enkelt designspråk har ColorOS 3.0 ett snyggt och uppfriskande nytt utseende, och minskar telefonens inbyggda bildbibliotek avsevärt för ökad effektivitet och hastighet. Den totala systemhastigheten har ökat med 25 % jämfört med ColorOS 2.1, med starthastigheten för startskärmen ökad med 35 % och installationshastigheten för en mängd av de mest populära apparna ökade med 41 %.

Snabb, bekväm, säker: VOOC Flash Charge och Smart Fingeravtrycksigenkänning

“Ladda i fem minuter, prata i två timmar” blev en ikonisk slogan för OPPO 2015 i Kina, vilket ledde till det praktiska i den exklusiva VOOC Flash Charge-tekniken och hjälpte till att övertyga mer än 18 miljoner användare hittills att säga adjö till urladdade batterier . F1 Plus, som når en laddning på 75 % efter bara en halvtimmes blixtladdning, är inställd på att ge bekvämligheten och säkerheten med VOOC till ännu fler användare runt om i världen.

OPPO:s VOOC Blixtladdning adapper

Det som sätter VOOC över andra snabbladdningsteknologier är dess lågspänningsstrategi för problemet. Genom att hålla fast vid standardladdningsspänningen för smartphones på 5V, håller VOOC telefonens temperatur låg under laddningen, skyddar batteriets och telefonens interna livslängd och låter användaren till och med använda sin telefon samtidigt som de snabbladdar, en funktion som inte konkurrenten kan erbjuda.

OPPO F1 Plus använder ett 2 850 mAh litiumpolymerbatteri, vilket möjliggör 14 timmar och 5 minuter av konstant tung användning, och säkerställer att F1 Plus håller användarna på cruising från morgon till kväll.

Framåtvänd fingeravtrycksigenkänning

F1 Plus är OPPO:s första telefon som använder främre fingeravtrycksigenkänning. Den kan känna igen ett fingeravtryck för att låsa upp telefonen på bara 0,2 sekunder. Fingeravtrycksigenkänningssystemet kan också lära sig över tiden, gradvis förfina sin bild av användarens fingeravtryck och göra det till en allt effektivare och smidigare upplåsningsprocess.

Som det senaste tillskottet i en av OPPO Camera Phones kärnprodukter från 2016, är F1 Plus redo att ge en sömlös användarupplevelse, såväl som tydliga, ljusa och färgglada foton till konsumenter runt om i världen.

Specifika priser för F1 Plus kommer att variera beroende på region. Kunder i EU kommer att kunna beställa enheten online för € 389 EUR, eller £ 299 GBP.

Förra månaden i Bejing lanserade OPPO R9, en motsvarighet till F1 Plus som kommer att säljas i Kina, samt Taiwan, Singapore och Australien.

Relaterade artiklar

Back to top button