OPPO A16-tjänsteman: det är den nya låga kostnaden för alla budgetar

oppo a16

Efter lanseringen av den kraftfulla OPPO K9 5G och den nya Reno 6-serien har tillverkaren också utarbetat basområdet med en mer blygsam produkt, OPPO A16 (för närvarande endast tillgängligt på den asiatiska marknaden). Detta är den direkta efterträdaren till en OPPO A15 som anlände till hyllorna till ett pris på drygt € 100: och faktiskt fokuserar den fortfarande starkt på denna aspekt, med en smarttelefon på grundnivå som är känd att försvara, särskilt för beloppet på som det föreslås.

OPPO A16-tjänsteman: alla nyheter för nybörjarnivån

Design och display

oppo a16

Om OPPO A15 och A16 på framsidan är praktiskt taget identiska har OPPOs nya budgetvänliga exponent vissa skillnader jämfört med sin föregångare. flytta den biometriska upplåsningssensorn, nu implementerad i form av sidofingeravtryckssensor i strömbrytaren. Vi ser också formen på den fotografiska modulen ändrats, nu mindre kvadratisk och mer rektangulär för att rymma sensorerna ordnade vertikalt.

oppo a16

Smarttelefonen använder en skärm LCD IPS från 6,5 ″ HD + (1600 x 720 pixlar) med en uppdateringsfrekvens på 60 Hz, förhållande i 20: 9 och densitet på 269 PPI.

Hårdvara och kamera

oppo a16

Chipsetet som driver OPPO A16 är MediaTek Helio G35. Tillverkad vid 12 nm, det är en SoC med octa-core ARM Cortex-A53 CPU (4 x 2,3 GHz + 4 x 1,8 GHz) och PowerVR GE8320 GPU upp till 680 MHz. Ett steg framåt på + 12% sidoprocessor, medan du är på minnessidan vi har 3 GB RAM e 32 GB lagring som kan utökas via microSD. För att ge energi, ett stort batteri från 5.000 mAh med 10W laddningsstöd. Programvaran uppdateras till sin senaste version, som är Android 11 anpassad av ColorOS 11.

För kameran förblir den väsentligen oförändrad: på samma sätt som den tidigare A15 hittar vi återigen en trippelmodul från 13 + 2 + 2 MP (med mono och makro). Selfie-kameran är en 8 MP-sensor. När det gäller anslutning erbjuder OPPO A16 dubbelt SIM-stöd 4G, Wi-Fi, Bluetooth 5.0, GPS, ett 3,5 mm ljuduttag och en USB Type-C-port.

OPPO A16: pris och tillgänglighet

Den nya OPPO A16 är en ingångsnivå reserverad – för nu – för den asiatiska marknaden: enheten debuterade till priset av ungefär € 116 till den aktuella växelkursen, endast i 3/32 GB-konfigurationen. Färgerna som är tillgängliga vid lanseringen är Pearl Blue, Space Silver och Crystal Black.

För närvarande är den här produkten ännu inte tillgänglig för försäljning online i de mest populära butikerna och i Italien. Så fort det är kommer du att hitta det på GizDeals till bästa pris, så prenumerera på vår kanal Telegram och till sidan Facebook för alla erbjudanden till lägsta pris! Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button