Öppna GoPro, ett nytt API för att förbättra funktionerna hos Hero 9 Black –

Hero 9 Black öppnar sina dörrar för tredje part

Efter den initiala framgången företaget hade med sina första actionkameror är sanningen att GoPro hade en dålig tid före Hero 8 och Hero 9. Det var med dessa två sistnämnda kameror, samt Hero Fusion när företaget startade. höj huvudet lite och återgå till vinst.

Förändringen i tillvägagångssätt, mer attraktiva priser och möjligheten att använda dem för olika saker som streaming gjorde att många återigen såg dem som ett intressant alternativ för vad de ville göra, och att det inte var i närheten av vad de alltid varit. … underhållning: extremsporter.

Nåväl, nu lanserar företaget ett nytt öppet API-initiativ som de kallade Öppna GoPro och det kan förändra allt detta mycket mer, men först och främst, börja se Hero 9 som en mycket mångsidig kamera för alla typer av projekt och situationer.

Med detta API kommer utvecklare att få tillgång till en rad funktioner vad Hero 9 erbjuder:

  • Trådlös anslutning till kameran
  • Tillgång till kamerakommandon och kontroller
  • Möjlighet att se kamerastatus
  • Förhandsgranska innehåll som tagits med kameran (foton och videor)
  • Överföra innehåll lagrat på ett SD-kort

GoPro Hero 9

Därigenom mycket intressanta saker kan göras från applikationer eller enheter från andra tillverkare. Vad vissa redan gör. Till exempel låter Amazfit dig styra GoPro Hero 9 via klockskärmen med hjälp av en trådlös anslutning. En variant som även fanns för Apple See, men som har försvunnit och nu kan återkomma.

Andra märken, som Centurion Boats, integrerar roderskärmskontroller för de båtar de säljer. Orqa låter dig också styra kameran som är monterad på FPV-drönaren från sin egen app för att se det fångade innehållet genom glasögon.

Att inte glömma varken Pixellot eller Sena. De förstnämnda erbjuder en lösning för att övervaka och hantera överföringen av innehåll när de sänder sportevenemang via sin egen plattform. Och sekunder låter dig använda röstkommandon genom hörlurarna för att styra kameran. Den senare är användbar i blåsigt väder eller när man kör motorcykel.

GoPro Hero 9 – en kamera med enorm potential

Utan tvekan kommer nyheten om denna Open GoPro att göra Hero 9 till en mycket bättre kamera med en enorm potential för en mängd olika ändamål.

Dessutom, som vi sa i början, är detta öppna API redan tillgängligt. Hur ny firmware 1.6 Det förbättrar också aspekter som hastigheten med vilken kameran slås på och av eller möjligheten att ansluta till Quik-appen, känsligheten hos pekkontroller och tillförlitligheten av att använda Remote som en kamerafjärrkontroll.

Relaterade artiklar

Back to top button