Öppna Filutforskarens inställningar i Windows

Vid öppning Windows File Explorer konfigurationsmeny Vi har olika sätt, vissa enklare och andra lite mer komplexa, men det är aldrig för mycket att känna till dem alla ifall du kanske skulle behöva dem någon gång. Sorten är mycket stor, så vi kan alltid välja den som passar oss bäst eller är mer bekväm att använda.

Vad vi hittar i avsnittet “Mappalternativ” i Filutforskaren

Windows Explorer är ett verktyg med vilket vi har tillgång till all information vi har på vår dator, så att vi kan ha information om allt som vi har sparat. Tack vare dess användning kan vi se alla filer och mappar tillsammans med all information om dem som vi behöver kontrollera.

Med hjälp av de olika alternativen som vi hittar i dess konfigurationsmeny kan vi utföra olika uppgifter, som att anpassa utseendet på webbläsaren eller påskynda sökningarna som vi gör genom den. Det finns tre flikar i filutforskarens alternativmeny som Allmänt, Bläddra och Sök.

I det här avsnittet kan vi välja hur vi vill öppna utforskaren. Vi kan även skräddarsy hur vi vill utforska mappar eftersom vi kan öppna dem i samma fönster eller i olika fönster. Ett annat alternativ är att anpassa klickåtgärden på ett element, att kunna välja om man ska enkelklicka för att öppna det eller dubbelklicka. Dessutom hittar vi integritetsrelaterade åtgärder, vilket gör att vi kan välja om vi vill visa ofta använda filer och mappar i snabb åtkomst. Slutligen kan vi radera din historik och återställa standardvärdena.

Windows Allmän mattgranskning

Visa avsnitt, för att utföra åtgärder relaterade till visning

I det här avsnittet hittar vi olika element relaterade till hur vi vill visualisera det … Det är därför vi hittar ett mappvyalternativ där vi kan tillämpa vyn med detaljer eller ikoner på alla mappar av den typen. Den har också ett avsnitt “Avancerade inställningar” som gäller både filer och mappar och navigeringsfältet. Vi kan markera olika element som vi vill visa eller som vi helst vill dölja.

Utforskare för Windows

Sök, för att utföra åtgärder relaterade till söksektionen.

Slutligen hittar vi sökdelen. Här kan vi göra några standardåtgärder relaterade till sökningar vi gör av en konduktör. Till exempel kan vi bestämma om vi vill använda ett index när vi letar efter systemfiler i filmappar, eller vilka objekt som ska inkluderas på icke-indexerade platser. Slutligen kommer det att tillåta oss att ångra alla ändringar vi gjort och återställa fabriksinställningarna.

Opciones carpeta explorador de Windows Buscar

Olika sätt att öppna File Explorer

Om vi ​​vill öppna utforskaren kommer vi att ha flera sätt så att vi alltid kan välja de som intresserar oss mest, och vi kommer att överväga dem nedan.

Windows sökruta

Ett annat av de enklaste alternativen är att använda sökrutan bredvid Start-menyn för att starta File Explorer-inställningar. Här måste vi skriva direkt “Utforskaralternativ” så kommer resultatet och vi väljer det så att det dyker upp direkt.

Opciones del Explorador de archivos cuadro de busqueda

Använda kontrollpanelen

Windows Kontrollpanel låter oss också öppna Filutforskarens inställningar. För att göra detta skriver vi Kontrollpanelen i sökfältet i Start-menyn. I det övre högra hörnet i avsnittet “Visa efter” ändrar vi det till “små ikoner”. I den nya vyn kan vi hitta avsnittet “Utforskaralternativ”, som visas direkt när du klickar på det.

Opciones del Explorador de Archivos kontrollpanel

Genom att öppna File Explorer kan vi också enkelt komma åt dess alternativmeny. För att göra detta behöver vi bara klicka på fliken “Arkiv” i det övre vänstra hörnet och klicka på länken “Ändra mapp och sökalternativ” så öppnas den direkt.

Cambiar alternativ för arkiv och mattor

Genom avsnittet “Visa Explorer”.

Om vi ​​öppnar Filutforskaren tillsammans med alternativet att använda fliken Arkiv, kan vi också öppna menyn Inställningar från fliken Visa. Efter att vi klickat på den väljer vi ikonen “Alternativ” som vi hittar i det övre högra hörnet och slutligen “Ändra mapp och sökalternativ” så öppnas den automatiskt.

Explorador de Archivos Cambiar alternativ för carpeta y búsqueda

Använder Kör-funktionen

Med Run-funktionen kan vi också helt enkelt starta Windows Explorer. För att göra detta, aktivera programmet med kortkommandot “Windows + R”. Efter att ha klickat visas fönstret “Kör”, där vi bara behöver skriva detta kommando och klicka på “OK”:

rundll32.exe shell32.dll, Options_RunDLL 0

Se menú de alternativ för Explorador de archivos Ejecutar

Använder kommandoraden

Även om många användare kanske inte är medvetna om dess existens eller använder det för ofta, är sanningen att du kan starta konfigurationsavsnittet för utforskaren från kommandoraden eller Windows CMD. För att göra detta, skriv helt enkelt kommandotolken i sökrutan på Start-menyn. När det dyker upp i resultaten klickar du på “Kör som administratör”. Så snart ett nytt fönster dyker upp måste vi skriva följande kommando:

control.exe-mappar

Tryck på Enter och se omedelbart hur Windows Utforskarens alternativmeny öppnas på vårt skrivbord.

Alternativ för att använda Windows Explorer från CMD

Använder PowerShell

Precis som med CMD kan vi också använda PowerShell för att direkt öppna konfigurationssektionen i Utforskaren i Windows. För att göra detta, skriv powershell i startmenyns sökruta. När det dyker upp måste vi klicka på “Kör som administratör”. Efter att ha kört PowerShell skriver vi följande kommando:

control.exe-mappar

Tryck på Enter så ser vi hur File Explorer Configuration-menyn öppnas direkt.

Visa Windows webbläsaralternativmeny från PowerShell

Relaterade artiklar

Back to top button