OnePlus VD förklarar varför Android inte använder rostfritt stål

Vi har över tiden sett mycket speciella Android-smartphones och ofta också mycket dyra på grund av mycket värdefulla material. Men en smartphone gjord i rostfritt stål och förklara varför VD för OnePlus, ett av varumärkena Android mer uppmärksam på material.

Pete Lau: Android-smartphone utan rostfritt stål inte bara för kostnader

OnePlus 9 Pro

Att prata om denna särdrag trodde den alltid uppmärksamma teknikvärlden Pete Lau, VD för OnePlus, som förklarar att valet att inte använda rostfritt stål som Apple gör med sin Pro-modell iPhones är egentligen inte eller i alla fall inte bara en fråga av kostnader. Också för att de mest kända Android-varumärkena inte är undantagna från prishöjningen, så det är inte nödvändigtvis kostnaden att undvika användning av vissa material.

Och i själva verket är den viktigaste, men kanske oväntade orsaken vikt. Vikten av en Android-smartphone i rostfritt stål skulle faktiskt vara för mycket jämfört med en för en iOS-smartphone på grund av olika plattformsskillnader men också till användarnas behov. Ett exempel? Batterierna. Ja, för ett Apple-batteri är mindre och tunnare än ett Android-batteri, där mer generösa lösningar används. Cupertino det behöver inte eftersom systemet kräver mindre energi för att använda det.

Således kombinerar ett batteri till exempel från 5.000 mAh och tunga material som stål, finns det risk för överskott i 200 gram begränsa en Android-användare för sin smartphone. Förresten, bara OnePlus hade utvärderat för modellerna av 9-serien bara detta material, men till slut vände vi oss till aluminiumlegeringen för att göra dem lättare och tunnare.

Safirglas, keramik, titan och kobolt, varför inte?

oneplus klocka koboltutgåva

Liten bonus, det talas också om andra material, som börjar med safirkristall som i flera år har omgiven glasögonen av kameror av smartphones eller till och med några välgjorda klockor, förklarar Pete Lau varför det ännu inte har funnits några skärmar med sådant material. Han förklarar att det inte bara är mycket begränsat i produktionen, men det är också mycket dyrt. En skärm i safirglas skulle leda till enorma priser för en smartphone, så det är bäst att använda dem för ovannämnda ändamål.

Dessutom var det också tal om keramisk, används inte ofta eftersom önskan om alltmer färgstarka smartphones inte tillåter användning av ett material med enorma fördelar men som är begränsat till vitt eller svart på grund av svårigheten att kunna färga det (utom i fallet med den berömda Essential PH -1 i blått). Sedan titan, som tyvärr används lite eller ingenting på grund av behandlingstider från två till tre gånger längre än aluminium. Slutligen nämnde jag kobolt, Använd av OnePlus för dess Kolla på. Tyvärr, på grund av mycket komplex bearbetning och mycket långa tider, är det svårt att se på smartphones.

Kort sagt, en högtid med mycket intressanta föreställningar av de som lever Android-smarttelefonen upplever på nära håll och som därför kunde förklara orsakerna till vissa val. I källan kan du hitta hela intervjun för andra godsaker.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button